📚 Mexican Gothic – Silvia Moreno-Garcia (recenzie)

Autor: Silvia Moreno-Garcia
Titlu original: Mexican Gothic
Naționalitate: mexicana
Anul primei publicări: 2020
Numă de pagini: 301
Editura: Jo Fletcher Books
Nota mea: 4/5

mexican gothicMexican Gothic de Silvia Moreno-Garcia e genul de carte care combină realitatea cu imaginarul într-un fel în care te captivează încă de la primele pagini. Este o lectură ușoară, de weekend.

Deși se încadrează în categoria thriller horror, cartea nu mi s-a părut de speriat. Poate cele mai intense rânduri sunt spre final când afli deznodământul. Probabil că dacă s-ar face un film cu povestea acestui roman, cu siguranță ar fi de groază.

Fiind Best Horror în 2020 pe Goodreads, am zis să schimb registrul de lectură și să încerc acest gen. Nu îmi pare rău, însă nu pot spune nici că sunt surprinsă. Într-adevăr povestea conține o serie de clișee, dar te și surprinde pe alocuri.

Finalul a fost previzibil pentru mine, cu toate acestea am savurat atât intriga cât și desfășurarea acțiunii. Punctul culminat este desprins din lumea imaginarului, însă pe parcursul lecturii lucrurile se leagă frumos. Dacă ești atent, chiar nu prea ai cum să ratezi deznodământul.

Mexican Gothic este palpitant și te ține în suspans.

Am citit cartea în limba engleză, însă este varianta și în română publicată în 2021 de editura Nemira – Mexican Gothic în limba română.

După ce primește o scrisoare tulburătoare în care verișoara ei o imploră să o salveze de la moarte, Noemí Taboada pleacă spre Locul Înalt, reședința acesteia dintr-o zonă rurală a Mexicului.

High Palace sau Locul Înalt este ca un palat care ascunde multe secrete. Tabloul romanului este colorat în stil gotic și regăsim elemente care induc mister și multă solitudine. Povestea familiei Doyle este pe cât de complicată, pe atât de dubioasă și înspăimântătoare.

Eroina acestui roman, Noemi Taboada, descoperă de-a lungul poveștii laturi ale sinelui pe care nu le cunoștea. Este curios de văzut această evoluție, situațiile în care este pusă și deciziile e care le ia. Recunosc pe alocuri că m-a surprins într-un mod plăcut. Pe de altă parte, ușurința cu care a fost sedusă de High Palace într-un mod delicat este înfricoșătoare.

Recomand această carte ca lectură de weekend și de sărbători. Ține de urât și te ajută să te deconectezi la cotidian.

Să ne recitim cu bine! 📚