❤️️ 9 ani de blog și un concurs cu 8 cărți MINUNATE

9 ani de blog s-au împlinit de fapt pe 4 martie. Știu că a trecut o groază de timp de atunci, însă nu am simțit nevoia să sărbătoresc. Blogul mi-a fost mereu un partener de nădejde. Cu toate acestea, niciodată nu i-am acordat importanța cuvenită.

De ce? Nu știu. A fost o vreme în care am pus super presiune să scriu, să fac, să dreg. Am vrut să cresc pagina de Facebook, contul de Instagram. Visam că voi putea pune link de swipe up la Stories. Între timp, m-am relaxat. Andra spune mereu că analizez mult, că am idei și că ar trebui să fiu mai conștiincioasă. Adevărul este că uneori mă simt vinovată că nu o fac. A scris Dunia un articol despre răbdarea cu sine. I-am spus în comentarii că n-am, că mă străduiesc și e greu. Uneori plâng de nervi că nu pot să le fac pe toate.

La 9 ani de blog încă învăț cum și ce să fac

Circulă zvonuri pe internet că blogurile sunt pe moarte și că oameni nu mai citesc. Uite că eu nu cred acest lucru. Oameni citesc atunci când sunt interesați. Sunt mult mai pretențioși și cântăresc mai mult timpul lor. Sigur că e mai simplu să te plimbi pe rețelele sociale și să te uiți la clipuri scurte. Însă nimic nu se compară cu câteva informații utile sau gânduri cu care rezonezi în timp ce îți bei cafeaua. 😌

Mă alint. Uneori nu mai înțeleg ce vor oamenii și de cele mai multe ori nu înțeleg nici măcar ce vreau eu. M-am liniștit când mi-a spus cineva că e o fază trecătoare prin care treci între 25 și 30 de ani. Iar legat de blog, scriu pe subiecte care în primul rând mie mi se par relevante. Mă opresc din a deschide acest subiect, căci deja am povesti aici despre. Nu prea mai am poftă nici de Instagram și creare de conținut acolo, de Facebook sunt plictisită până peste cap. Aia e. Habar nu am încotro se duce lumea internetului și omenirea în general. Refuz să mă preocupe acest subiect.

La 9 ani de blog, un concurs cu cărți este binevenit

Cumpăram zilele trecute un cadou pentru o prietenă de ziua ei. Anul acest nu i-am luat o carte și parcă n-am fost eu. Așa că am decis să remediez această situație și să organizez un concurs în care ofer 8 cărți. Sunt fix cele din fotografia de mai jos:

Cărțile sunt de la editura Nemira, Curtea Veche și Humanitas

Sunt 8 cărți pe care le-am citit și pe care vreau și vi le ofer în dar cu ocazia celor 9 ani de blog. Vine ca o mulțumire pentru tine, dragă cititorule, că ești aici și că încă te bucuri de lectură. Le am deja acasă și promit că voi scrie pe fiecare în parte o dedicație. 🙈

Cum poți câștiga cele 8 cărți la 9 ani de blog

Pentru a te înscrie în concurs răspunde printr-un comentariu la acest articol la următoarea întrebare:

De ce îți place să citești și ce îți dorești de la o lectură? Fie că vorbim despre o carte sau un articol de blog, mi-ar face mare plăcere să știu ce te motivează să citești ceva până la capăt 😊

Șanse în plus:

  1. distribuie public (ca să mă pot asigura că ai o șansă în plus) pe Facebook acest articol și adaugă link-ul distribuirii în comentariul tău de pe blog. Ca să fie mai ușor, poți copia și posta direct pe profilul tău de Facebook următorul mesaj: Și mie îmi place să citesc. M-am înscris la concursul organizat de @Mateoc.ro unde pot câștiga 8 cărți: bit.ly/9anideblog
  2. toți cei care sunt abonați la newsletter-ul blogului și intră în concurs, primesc automat încă o șansă în plus cu condiția ca e-mailul din newsletter să corespundă cu e-mailul din comentariu. Dacă nu ești abonat, dar te înscrii în perioada desfășurării acestui concurs, intri automat cu două șanse la final.

Atenție: pentru a nu exista inegalitate de șansă, te poți înscrie cu un singur comentariu. De asemenea, poți cumula maximum 3 șanse – condiția obligatorie este să răspunzi întrebării de mai sus printr-un comentariu. Distribuirea pe Facebook este opțională, la fel și înscrierea la newsletter.

De asemenea, cel mai frumos comentariu va primi un cadou surpriză pe care îl va afla în momentul în care voi publica câștigătorul tragerii la sorți.

Te poți înscrie până duminică, 04.04, ora 23:59. Mă voi strădui să anunț câștigătorii a doua zi. Îi voi adăuga în continuarea acestui articol și voi trimite un e-mail prin newsletter.

Să ne recitim cu bine și abia aștept să citesc comentariul tău! ❤️️❤️️❤️️

9 ani de blog

Update: lista câștigătorilor

Cu prea multe zile întârziere, vin și vă spun că îmi pare rău. Efectiv nu am avut când să mă organizez mai repede. Mai bine mai târziu decât niciodată, așa că am pregătit aici extragerea:

Felicitări Eugen Șipos! 🎊🎊🎊

Sincer? Nu știu de ce îmi place să citesc; cel puțin nu într-un mod rațional. Emoțional, însă, citesc pentru că mă simt bine. Îmi place sentimentul care apare odată cu închiderea copertei de la final, asta la cărțile de non-fictiune sau de psihologie. Cât despre cele care intra în categoria de beletristică, cred că motivul pentru care citim este unul recurent printre cititorii, și anume incursiunea în altă lume, șansă de a experimenta altceva.

Cât despre ce îmi doresc, nu e ceva specific. Îmi doresc orice nu plictisește. Îmi doresc orice carte care nu vinde gogoși și vorbe goale, sincer spuse, dar goale.

Premiul special merge către DeniG (Ghib Denisa)

pentru cât de frumos și sincer a argumentat. ❤️️ Acesta constă într-un abonament de un an de zile la revista Decât O Revistă (DOR).

De ce îmi place sa citesc?
Hmmm…O foarte buna intrebare… Îmi place sa citesc pentru ca încă de la prima pagina, cartea mă aruncă într-o lume noua. O lume in care pot fi eu personajul principal pentru ca ma regăsesc atat de bine in el sau pot sa explorez impreuna cu protagoniștii cărții. De când eram mica îmi placea sa călătoresc, și chiar dacă nu putem sari tot timpul dintr-o vacanta-n alta eu tot am gasit o cale de a o face. Cu fiecare carte citită traversam o alta lume si cu fiecare pagina citită ma afundam si mai mult in aceasta, la final vrând de cele mai multe ori să călătoresc din nou prin acel mic univers asa ca începeam cartea de la început. Îmi place sa citesc pentru ca atunci când o fac toate lucrurile din jurul meu se schimba ca si cum as spune “Stop!” și realitatea s-ar opri ca sa petrec câteva minute (care pe parcurs desigur ca se transforma in ore😊) departe de aceasta.
Ce îmi doresc de la o carte?
Ei bine, de la o carte îmi doresc sa îmi atragă atenția, sa ma faca sa devorez cuvânt dupa cuvânt, fraza dupa fraza, pagina dupa pagina si capitol dupa capitol doar ca sa vad ce se intampla in continuare.