Rain Man

Considerat de mulți o capodoperă a anilor 80’, Rain Man aduce în prim planul cinematografiei povestea celor doi frați, Raymond și Charlie Babbitt. Dustin Hoffman și respectiv Tom Cruise, interpretează cele două roluri într-un mod excepțional.

Rain Man a uimit o lume întreagă.

Filmul începe cu Charlie primind vestea morții tatălui său, de care nu era foarte atașat. Intriga este aprinsă de vestea moștenirii lăsate de tatăl său, moștenire care însă nu ajunge întotalitate la el, ci este împărțită. Așadar, în planul următor îl avem pe Charlie încercând să afle cine este celălalt moștenitor.

Modul și circumstanțele în care Charlie își întâlnește fratele sunt uluitoare. Aflat în Walbrook, Charlie îl găsește pe Raymond la volanul mașinii sale repetând fraza „sunt un șofer foarte bun”. Fraza va fi explicată pe parcursul filmului.

Rain Man a fost o producție care l-a provocat pe Hoffman.

Ideea regizorului Barry Levinson de a acorda rolul unui savant autist lui Dustin Hoffman, personaj inspirat din povestea lui Barry Morrow, dezvoltă un factor decisiv. Unele surse spun că Hoffman a petrecut foarte mult timp cu astfel de persoane, pentru a putea intra în pielea personajului său și pentru a reuși o interpretare 1 la 1.

La început, Raymond este privit de Charlie cu dispreț, fiind un tip foarte enervant. Sentimentele celor două personaje sunt complex definite, descriind caractere total diferite. Un rol foarte important în dezvoltarea relației celor doi o are, din punctul meu de vedere, mașina. Aceasta este elementul de legătură dintre cei doi.

Tom Cruise și Dustin Hoffman n-au avut încredere în succesul peliculei.

Foarte interesant este faptul că ambii actori au avut un simț sceptic în timpul producției. Însuși Dustin Hoffman spunea că filmul nu va avea succes și că nu este mulțumit de propriile calități de interpretare a personajului.

În opinia mea, acest lucru nu definește altceva decât profesionalismul și modestia de care aceștia dau dovadă. De aici și premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Hoffman pentru personajul Raymond Babbitt.

Rain Man are scene memorabile și replici pe măsură.

Nu aș vrea să dau prea multe detalii referitoare la acțiunea filmului. Accentuez faptul că filmul reprezintă o serie de scene memorabile, cutremurătoare. De asemenea, lasă unele probleme cu deznodământ deschis, pentru a putea fi urmărit din mai multe puncte de vedere și discutat în amploare datorită subiectului de care te atașezi cu ușurință.