🍿Wild Mountain Thyme (HBO GO) recenzie

Wild Mountain Thyme este un film pe care l-am văzut pe HBO GO într-o duminică oarecare. Mi-a atras atenția pentru că actorii principali sunt Emily Blunt (Rosemary) și Jamie Dornan (Anthony). Un film ușor, liniștit, perfect pentru o duminică mohorâtă.

Wild Mountain Thyme are peisaje superbe

Filmat în Irlanda, peisajele sunt superbe și te îmbie cumva să pui pe lista de vizitat această țară. Povestea în sine nu te dă pe spate. E reciclată ideea de fermieri vecini care-și dispută pământul, dragoste neîmpărtășită, un aproape triunghi amoros, mentalitate conservatoare.

Ce m-a prins au fost dialogurile și franchețea cu care personajele își exprimă sau nu sentimentele. Alegerile lor, deși deloc surprinzătoare, sunt uneori absurde și aparent inexplicabile.

Totuși, filmul lasă loc de rumegare, ridică unele semne de întrebare.

‘Maybe the quiet around a thing is as important as the thing itself.’ – Anthony (Wild Mountain Thyme)

Cel mai intens moment este discuția pe care Rosemary o are cu Anthony după ce amândoi rămân orfani. Nu vreau să dau spoilere, dar mi-a plăcut mult cum a fost construită scena. Ambele personaje sunt orgolioase și deși și-ar dori să comunice, ceva îi oprește. Este interesant de văzut efortul fiecăruia și felul în care este depus.

Irlanda pastorală și farmecul ei aparte

Cred că pelicula încearcă să surprindă atât frumusețea țării, cât și mentalitatea. Dacă a reușit sau nu, nu aș putea aprecia. Mie mi-a plăcut ce am văzut. Criticii de la Rotten Tomatoes nu sunt de aceeași părere cu mine – vezi aici. Nici utilizatorii IMBD, filmul având doar 5.7/10 stele – aici mai multe detalii.

‘We say what’s meant. Life is here. We name it.’ – Rosemary (Wild Mountain Thyme)

Sigur că Wild Mountain Thyme nu este de Oscar, însă cred că e perfect pentru o duminică leneșă când nu ai chef de acțiune și prea multă dramă.

Ba chiar, pe alocuri, promit că vei pufni în râs.

Să ne recitim cu bine! 🍿

Mai multe articole din categoria Cultură.