Pisici – mai mult decât o piesă de teatru

Această recenzie este scrisă de Sabina, elevă în clasa a X-a. Enjoy 🙂

  • Versuri: Bobi Dumitraș, Bobo Burlăcianu 
  • Scenografie: Bobo Burlăcianu 
  • Ilustrații: Ana Țăranu
  • Regie muzicală: Bobo Burlăcianu  
  • Actori: Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite,Clara Popadiuc  

O zi de vineri  13, unii ar numi-o zi cu ghinion și ar spune ca nu e bine să te intersectezi cu vreo pisică neagră, însă eu nu doar că m-am intersectat, ci mi-am dat întâlnire și nu doar cu una, ci cu mai multe.

PISICI este un spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, soliștii trupei Fără Zahăr, o trupă de muzică folk din Republica Moldova. O joacă muzicală prin care câteva pisici își spun povestea de viață. 

La început a fost un “miau”: așa începe pisica Dumnezeu să creeze lumea pisicească. O babă obsedată de murături, un patron de fabrică de mobilă, un supererou “zburător” și un câine reîncarnat în pisică sunt doar câteva dintre personaje. Deși fiecare pisică își spune povestea diferit, pe parcurs totul se leagă într-o poveste frumoasă.

Ideea unui spectacol muzical este foarte interesantă, mai ales că toată muzica a fost live, cantată de actori pe scenă.

Instrumentele muzicale au fost destul de simple: o chitară, cateva instrumente de suflat și de percuție. Acestea, împreună cu doua “căsuțe ” pentru pisici au format decorul simplu, minimalist, care nu a fost un minus, căci atenția spectatorului se concentrează pe proiecțiile animate și jocul actorilor, care de altfel au reprezentat un rol important.  

Dialogul dintre personaje nu a fost foarte amplu, personajele interacționând destul de puțin, dar în schimb costumele au fost colorate, haioase, pisicile având  modele diferite.

Părerea mea

Deși am auzit foarte multe păreri bune despre aceasta piesa de teatru, am fost puțin sceptică la început. Deși a fost pentru a patra oară jucat, sala teatrului Matei Vișniec a fost plină. Muzica a fost ritmată, frumoasă, versurile foarte foarte bine scrise, însă preferatele mele au fost desenele proiectate, foarte sugestive, care întruchipau pisicile-personaje,  și alte elemente reprezentative. Actorii au avut un vibe foarte bun ,pe care au reușit cu succes să ni-l transmită și nouă, spectatorilor.

Un spectacol delicios, plin de umor și voie bună, perfect atât pentru copii, cât și pentru adulți.   O alternativă parodică la Cats, PISICI prezintă faptul că lumea pisicească seamănă izbitor de mult cu lumea oamenilor și că nevoile personale primează în fața celorlalți (indiferent de rasa animalelor). 

De aceea recomand cu căldură vizionarea piesei!

Mai multe detalii și bilete găsiți pe aici.

Să ne recitim cu bine! 🙂