Viena, impresii după câteva ore petrecute în capitala austriei

Viena este orașul pe care visez să-l văd încă de când mă uitam la desenele animate cu Prințesa Sissi. Puteam să fiu studentă aici. Am avut această opțiune, dar am să rămân în Timișoara.

Aș fi putut studia la Viena

Într-o primă fază, mi-a părut rău. Orașul este extraordinar, plin de istorie, iar arhitectura este fabuloasă. Timișoara seamănă în centrul vechi cu Viena. Totuși, mi se pare mult prea agitat.

Ce îmi place la această țară este că austriecii au grijă de istoria lor. Au făcut obiectiv turistic din orice. Știu să nu lase clădirile în paragină, ci le repară la timp.

Chiar vorbeam cu Bianca – dacă austriecii ar fi lăsat Palatul Schönbrunn să se degradeze, oare cât ar fi costat o renovare generală? Nu vom ști niciodată, căci oamenii de aici l-au îngrijit cum se cuvine din totdeauna.

Viena e plină de turișiti, dar totuși curată

Viena freamătă de turiști. Auzi vorbindu-se toate limbile pământului, dar cred că cel mai des am auzit limba română. Ieri am vizitat centrul, Stephansdom și muzeul de literatură. Am fi vrut să ajungem și la Prater, însă istoria centrului vechi ne-a răpus. Am ajuns acasă și am dormit.

Spre seară am luat-o la pas pe Neubaugasse și am mâncat la Phonixhof, un local cu specific vienez. Am comanda un șnițel cu spanac, șuncă de porc și brânză de oaie înauntru. A fost un deliciu, dar cred că austriecii au stomace fără fund. Porțiile sunt atât de mari!

Travel blogging?

Una peste alta am zis că m-aș face turist de meserie. Sau aș putea trece pe travel blogging. Ar fi job-ul ideal.

Nu e o noutate că îmi place să călătoresc, dar parcă acum e altceva. Îmi iau doza de inspirație de aici. Și chiar dacă nu se vede pentru moment, am în minte câteva lucruri cel puțin interesante.

Între timp vreau să vă prezint casa mea. Mi-a fost dor de ea, chiar dacă o văd pentru prima dată 😀 .