S-a dat Verde pentru Biciclete

În penultima zi de iarnă, pe un soare de-ți promitea primăvară, a avut loc conferința de presă Verde pentru Biciclete. Cu grijă, Romina a pregătit câteva bunătăți, informații proaspete și cele mai drăguțe mărțișoare.

Timp de 45 de minute am luat parte la o discuție despre proiect. Bucuria din ochii Rominei, Project Manager-ul acestei campanii, m-a făcut să realizez că indiferent de greutățile întâmpinate, echipa se hrănește cu energia degajată de oamenii care participă la evenimentele organizate.

În 2017 Verde pentru Biciclete se concentrează pe dezvoltarea comunității de bicicliști și pe insuflarea respectului față de aceștia. Dezvoltarea infrastructurii face parte din priorități, alături de conștienizarea nevoii de piste noi și accesibile

Bicicleta ca stil de viata – o directie a Verde pentru Biciclete

Sunt 9 ani de când acest proiect a văzut lumina zilei. Am participat la nenumărate pedalări și am urmărit cu interes programul campaniei. Și mai mare a fost bucuria când în 2013 am primit o bicicletă doar a mea pe care am scos-o cu grație la plimbare.

Sunt deja bine cunoscute pedalările organizate de Verde pentru Biciclete. Ca în fiecare an, echipa a stabilit un calendar al acestor activități care adună mii de bicicliști timișoreni la un loc. Puteți consulta programul complet al pedalărilor aici.

Pedalarea de primăvară – 9 aprilie, ora 10:00

Rescriem povestea este tema turului care deschide sezonul de bicicleală și abia aștept să se întâmple. Sper că vremea va ține cu noi, căci organizatorii promit un tur de 9 km de pedalat liber prin orașul de pe Bega. Întâlnirea se dă ca întotdeauna pe platforma Timco (str. Circumvalațiunii, vizavi de Kaufland și Bila). Și de această dată, partenerii vor oferi premii pe măsură celor care decid să se alăture acestui tur. Mai multe detalii despre eveniment aici.

Abia aștept s-o scot pe Sophia din garaj, să o împodobesc cu câteva flori și să ne plimbăm. Mi-am propus să fac un test al infrastructurii dedicate bicicliștilor. Promit că vă țin la curent. 🙂

Infrastructură – conectivitate, practicabilitate și accesibilitate

Apropro de infrastructură, un lucru pe care îl apreciez la Verde pentru Biciclete este efortul susținut de a crea noi piste și de a convinge autoritățile câtă nevoie este de ele. În contexul în care orașul va fi  Capitală Culturală Europeană în 2021, utilitatea acestor piste va crește exponențial. Fiecare oraș vestic pe care l-am vizitat punea la dispoziția turștilor biciclete și piste de calitate pentru o experiență inedită.

Situația actuală a drumurilor dedicate bicicliștilor este destul de tristă în Timișoara.

O spun ca biciclist sezonier. Anul trecut era să-mi rup gâtul pe traseul Piața Victoriei – Piața Bălcescu. Există nenumărate piste blocate de mașini parcate prost, iar când plouă acestea devin aproape impracticabile datorită materialului verde. Sunt extrem de alunecoase și pot deveni chiar periculoase. Un lucru pozitiv este că pietonii s-au obișnuit să nu mai circule pe dunga verde dedicată nouă.

Propun să susținem inițiativa Verde pentru Biciclete și să ne adunăm în număr cât mai mare la pedalare. Pe mine mă veți identifica relativ ușor, pentru că voi avea număr personalizat – mateoc.ro și o bicicletă mov cu coșuleț negru în față. 😀