Un suflet pereche

Am văzut enșpe mii de filme, am citit zeci de rânduri și de gânduri dedicate iubirii, am auzit povești reale despre acele iubiri care au durat o viață întreagă și trăiesc cu speranța că într-o zi îmi voi găsi sufletul pereche.

Cu toate că visez uneori cu ochii deschiși la o viață plină de vată de zahăr roz și de norișori albi, pufoși, mă trezesc la realitate cu un oarecare sentiment de greață. Nu-mi doresc să mă amăgesc cu un gând care nu va corela niciodată cu realitatea, pentru că știu că viața bate filmul – din toate punctele de vedere.

Nu cred în faptul că cineva, o persoană mă refer, poate iubi doar o singură dată în viața. Desigur că, probabil, fiecare om iubește în felul său, iubește diferit, însă niciodată nu vom iubi un singur om. S-au scris sute de milioane de cuvinte despre dragoste, iubire, pasiune și încă subiectul nu a fost elucidat.

Habar nu am cum este cu această știință a sufletului și a inimii și cu toată sfera de sentimente pe care o înconjoară.

Dacă e ceva ce știu sigur este că fiecare iubire este diferită, fiecare te învață ceva: să fii mai bun, mai iertător, mai liniștit, te învață că fericirea celuilalt îți aduce ție fericire. În același timp te poate învăța ce înseamnă nefericirea, deziluzia, speranța și curajul. Acel curaj de a merge mai departe împreună sau pe drumuri diferite.

Circula pe internet o serie de poze care încercau să explice ce este iubire. Le puteți vedea pe toate aici, însă mie mi-a plăcut cel mai mult aceasta:

Cred că ilustrează cel mai bine faptul că iubirea este în gesturile mici, în detalii și nu în chestiile scumpe cum ar fi cine la te miri ce restaurant, plimbări cu elicopterul sau buchete de câte 50 de trandafiri.

Nu știu dacă/nu cred că există un suflet pereche dar vă rog pe voi să mă contraziceți dacă trăiți contrariul. 😀