Un burete, vă rog!

Mă tot întreba o prietenă dragă cum poți șterge pe cineva din viața ta. Îmi cerea să-i dau un burete pentru a face să dispară momente, amintiri, oameni din viața ei așa cum ștergi creta de pe tablă. Nu i-am dat o soluție pentru că nu o am. Mie îmi este greu să o fac, nu cred că există o opțiune palpabilă pentru această problemă.

M-am gândit de multe ori la această variantă – să iei un burete și să ștergi tot ceea ce vrei să scoți din viața ta. Adevărul este că ar fi atât de simplu și de elegant. Nu se poate. Oricât încerci și te străduiești, parcă mai tare te adâncești în acele clipe pe care îți dorești cu ardoare să le depășești.

Când am povestit unei persoane mult mai înțelepte decât mine despre problema prietenei mele, mi-a spus să o învăț să ”taie” mintal legăturile pe care le simte. Să-și imagineze o foarfecă, un cuțit sau o sabie și să taie în imaginația ei acea legătură care o sufocă. Nu știu dacă pentru prietena mea a funcționat, însă pentru mine soluția a venit de la sine.

Am lăsat timpul să treacă, am ascultat păreri și viziuni ale aceleași întâmplări, am filtrat informația și am ajuns la concluzia că cel mai bine las timpul să-și facă treabă. Și am tăiat cu mintea acele legături.

Un burete mi-ar fi fost de ajuns, dar el nu există.

Astăzi am șters toate amintirile de pe facebook într-o ultimă încercare disperată de a scăpa de obsesia mea ambulantă. M-am simțit eliberată și ușurată. Recunosc că a fost crunt. Realitatea a fost ușor de acceptat. Mi-au dat de furcă amintirile și imaginea pe care eu o construisem în mintea mea despre un om pe care l-am iubit enorm de mult.

A trecut acum. Și iubirea, și iluziile, și speranța. Au rămas doar câteva amintiri frumoase, respectul și viitorul. Timpul va mai rezolva ceea ce e de rezolvat. Eu mă întorc la festivaluri, muncă și lectură. Mă întorc la mine și pășesc mai departe către necunoscut. E palpitant și înfricoșător să fi singur, dar e bine să știi că te poți baza pe tine.

Gata cu obsesiile. Gata cu realitatea filtrată printr-o minte subiectivă. Doar lucruri palpabile și legături reale. Bine v-am regăsit! 🙂