Fan fotbal

După vreo câțiva ani de absenteism total de pe stadionul Dan Păltinișanu, duminică am decis că este momentul să redevin microbistă. Nu că am fost eu mare fan fotbal vreodată, însă mereu mi-a plăcut atmosfera de pe teren. Dacă ar citi colegii mei de ansamblu cele spuse anterior, ar zice că-s tare sucită, pentru că înainte să vizitez Allianz Arena, atâta de mult m-am plâns și m-am cârâit că eu nu-s fan fotbal și că pe mine nu mă interesează. Mi-a plăcut, am rămas cu gură ușor căscată și am învățat că e mai bine să mergi, să vezi și abia după să comentezi.

Dar să revenim pe plaiurile mioritice și să vă povestesc despre experiența de la meci.

Meciul în sine a fost destul de plictisitor, mai ales în prima repriză. Singurul lucru de povestit ar fi cele două reprize de ploaie care s-au scuturat peste oraș. Am prevăzut și am fost pregătită cu geacă de fâș, șapcă, umbrelă și pernă pentru scaun. Cu tot armamentul meu, câțiva stropi de ploaie tot au făcut cunoștință cu hainele mele, unii chiar cu pielea. Nici o tragedie. Doar nu aveam să plec acasă așa, pur și simplu. Așa că am rămas și am savurat atmosfera.

Stai, care atmosferă? Nu, nu se compară cu meciurile din perioada copilăriei mele. Mergeam foarte des cu tata la meci, stadionul era plin ochi, abia dacă mai aveai loc să stai în picioare. Oamenii cântau, făceau valuri, înjurau. Tot tacâmul.

Era fenomenal. Mereu mi-a plăcut pe stadion. Îmi amintesc că la un moment dat, Poli a jucat cu Juventus. Ăla derby. Sau n-a fost derby? Meciurile cu Steaua erau frumoase, iar cele cu Dinamo de-a dreptul periculoase. 😀

Cel de luni, între ACS Poli Timișoara și FC Botoșani, a fost pașnic și liniștit. Singura chestie care m-a enervat cu adevărat a fost întârzierea startului partidei. Ceva probleme organizatorice. Și destul de puțini spectatori. Prea puțini pentru o atmosferă ”ca pe vremuri”.

Nu le prea am cu fotbalul, dovadă că mi s-a explicat de o mie de ori (pe puțin) ce înseamnă off-side, dar eu nici acum nu-s în stare să recunosc unul atunci când îl văd. Cu toate acestea, îmi place să fiu fan fotbal 😀 , chiar și unul amator.

Voi, doamnelor, cum stați cu fotbalul?

https://instagram.com/p/5plfTImK39/