Râsul vindecă

Fac ce fac și tot pe la ore târzii ajung la mini-laptopul, poate și de aceea apuc să scriu doar mini-articole. Recunosc că săptămâna trecută am fost destul de leneșă în ceea ce privește munca blogoricească, însă nu mă plâng, am fost productivă pe alte planuri. A nu se interpreta în nici un mod.

Scriam eu acum ceva vreme despre muzică. Aceasta, împreună cu râsul și iubirea sunt aproape magice pentru că pot vindeca orice. Am încercat-o pe pielea mea. Cel puțin pe primele două sunt sigură, cu iubirea încă mai am îndoieli, pentru că așa cum te repară, te poate ”strica” la loc.

Bun, ieri m-am trezit cu fața la cearșaf. Mi se întâmplă foarte rar, însă ieri a fost una din acele zile în care nimic, dar absolut nimic nu-mi convenea. Cafeaua nu avea gust, soarele era prea puternic, capul meu vuia de întrebări fără răspuns. Nu am fost în apele mele deloc.

Am ajuns acasă după primul curs și mi-am pus muzică. Starea mea s-a ameliorat treptat, împingându-mă să mă relaxez – un duș lung, unghii refăcute, un strop de machiaj. M-am dus din nou la facultate și parcă iar am intrat în starea față-la-cearșaf. Habar nu am cum am reușit să supraviețuiesc, însă iată-mă ajunsă din nou la seară. Corăbiile mele pluteau în derivă, când cineva s-a gândit să mă gâdile și să râdă de râsul meu.

Atât mi-a trebuit. Caracteristic mie, am făcut o criză de râs silențios. Să nu mă întrebați cum e ăla. Pot doar să vă spun că oamenii din jurul meu râd de felul în care eu râd. Iar atunci încep și mai tare. M-am potolit abia când nu mi-am mai simțit obrajii și abdomenul.

Cineva mi-a zis odată că 15 minute de râs continuu este echivalenul unei ore de vâslit. Apăi am vâslit, nu glumă.

Partea bună este că starea mea proastă a fugit departe de râsul meu colorat. Atât de departe, încât, privindu-mă retrospectiv, nici nu mă recunosc. Râsul vindecă și te eliberează de orice gând negru, de stres, de supărare. Râsul te spală de energia negativă și te urcă pe o creastă invizibilă de unde totul pare atât de ușor.

Dar să vă spun un secret: contează foarte mult și cu cine râzi. Voi cu cine râdeți cel mai colorat?