Ultima săptămână la 20 de ani

Scriam în urmă cu un an despre învățăturile pe care mi le-am însușit până la vârsta de 20 de ani. Citindu-le acum, realizez că nu am evoluat spectaculos în ultimul an, dar am învățat să iau lucrurile ca atare și să lucrez cu materialul care mi se oferă.

Această revelație nu am avut-o decât foarte recent, cu câteva zile în urmă când mă întorceam de la 3 Ape. Am condus foarte mult în ultima săptămână la 20 de ani. Weekend-ul trecut am fost la Dunăre, iar de miercuri pe joi am urcat la Reșița și la Brebu. Am făcut baie în lac și mi-a deconectat sinapsele de la viața urbană.

Și uite așa, joi dimineața, conducând spre Timișoara pe serpentinele care duc în Slatina Timiș, mi-am dat seama că nu am cum să schimb altceva decât pe mine și că tot ce pot face este să iau lucrurile ca atare.

Asta nu înseamnă că sintagma Carpe diem devine motto incontestabil. Mă simt obligată să trăiesc fiecare moment, dar în același timp sunt conștientă că există urmări, repercursiuni. Și atunci se ridică singură, pe nevăzute întrebarea: cât de liberi suntem de fapt?

Dacă nu plecam din oraș, aș fi luat-o razna. Zăbușeala, aglomerația, toate răbufnite și toate în exces inclusiv sentimente de tot felul. Uneori, oricât de mult te-ai strădui, unii pur și simplu micționează pe tine (la figurat, evident) și îți dau de înțeles că nu-i de tine și pace. Și cumva e mai bine.

Îmi place să conduc și îmi place să o fac la drum întins. Mă liniștește și mă relaxează, îmi dă siguranța că orice ar fi, lucurile merg înainte. Drumurile, posibilitățile se întind în fața mea și în fața fiecăruia fără oprire, fără răsuflu. Datoria este să pornim pe ele și să privim înainte – și mă rog, în telefon după Pokemoni 😀

Ce nu te omorară te întărește? Cred că glumești. Ce nu te omorară, te face să înțelegi cât de fragilă și de valoroasă este viața, fiecare secundă și compania persoanelor cu care înconjori. Atât am de spus după fix 20 de ani de viață.

Și încă ceva, nu am făcut nici o poză la început de 21. Nu mă întrebați de ce, dar nu regret.

Peace of #heaven #3ape #semenic #garana #romania

O fotografie postată de Teodora Mateoc (@zgomotoasa) pe