Unde sunt bloggerii timișoreni?

Spun cu mâna pe inimă că absența mea de pe blog este motivată. Mărturisesc și că am o grămadă haotică de idei pentru articole noi, dar atât de puțin timp pentru a le scrie. Printre toate necazurile care se întâmplă în lume, printre toți pokemonii și alte probleme mărunte pe mine mă doare cu totul altceva.

Context: în curând voi fi implicată într-un mega eveniment. Sunt responsabilă de organizarea conferinței de presă. În mintea mea, conferința este deja schițată, știu ce vreau să spun, ce vreau să le dau oamenilor care vin. Marea mea durere este publicul. Deși în Timișoara sunt zeci de ziare locale și nu numai, marea mea dorință este de a implica și bloggerii timișoreni. Dar care sunt ei?

Problemă: Unde sunt bloggerii timișoreni?

Adică pe bune acum, unde e blogosfera locală? Îmi povestea Andreea înainte să-și ia zborul spre Berlin că pe vremuri existau întâlniri la bere, chefuri de Crăciun etc. În 2014 am participat și eu la (dacă nu mă înșel) ultima întâlnire majoră a blogosferei timișorene.

Însă de atunci, liniște toatală. În afară de fetele care scriu pe nișa de fashion și beauty care se întâlnesc să facă swap-uri (orice o fi aia 😀 ). Ori sunt eu outsider, ori blogosfera e pe moarte și ar trebui cumva resuscitată. Urgent.

Deși sunt membru al grupului de pe facebook intitulat ”Bloggeri din Timișoara”, o grămadă din fetele de acolo sunt bloggerițe de fashion&beauty – de acolo știu de întâlnirile lor. Ceea ce e perfect în regulă, dar sunt convinsă că există oameni care scriu și pe alte domenii. În plus, nu le/îi cunosc.

Habar nu am care e piața locală de bloggeri, iar acest lucru mă frustrează. Nu știu cum este pentru agențiile de PR, dar pentru mine este groaznic că nu-mi cunosc colegii de breaslă.

Este adevărat că nu există evenimente în Timișoara dedicate nouă, bloggerilor. Pe de altă parte mă gândesc că e destul de greu să organizezi un astfel de eveniment din moment ce nu există nici o evidență. Repet, poate există și nu știu eu.

Bloggerițele pe care le cunosc personal și cu care am avut ocazia să interacționez sunt majoritatea într-o perioadă de latență creativă. Sau au plecat pe alte meleaguri. Sau nu mai au chef de evenimente. Și atunci cu cine să faci o întâlnire la bere sau suc? Pe cine să chemi când organizez un eveniment cultural?

Toată lumea se plânge că nu există campanii pentru noi, ăștia din provincie, că tot ”ciolanul” merge la București.

Oameni buni, zic că dacă am fi mai uniți, poate ne-or băga oamenii de la capitală mai mult în seamă 😀 . Aș da câteva exemple de alte orașe unde blogosfera e faină rău, dar s-ar putea să vă displacă. Mă rezum la a face un apel ”umanitar”. 😛

Mai cred că dacă blogosfera s-ar pune ”la punct”, ar putea ieși proiecte foarte faine între bloggeri, companii, magazine locale, fotografi și nu numai. Dacă-s prea visătoare, să mă trageți de mâneca, deși trebuie să recunoașteți – visul meu e chiar frumos.

Hai să întocmim o listă cu bloggerii timișoreni și apoi să-i ieșim la un suc.

Desigur, fiecare pe banii lui că nu-s nici eu milionară. Acum, dacă sunteți bloggeri din Timișoara sau din zonă (județul Timiș) sau dacă citiți bloggeri pe care-i știți oraș, vă rog mult de tot să completați formularul de mai jos. Nu contează dacă blogul e pe domeniu propriu sau nu, dacă are un mega trafic sau nu. Nu contează nici dacă e vechi sau nu. Nici măcar pe ce nișă scrie.

Orice sugestie legată de problema expusă mai sus este mai mult decât bine venită. 🙂