The Wolf of Wall Street – despre ambiție, nebunie și succes

The Wolf of Wall Street. Poate că așa ar trebui descris acest film. O producție după povestea reală a lui Jordan Belford, un broker din New York cu un șarm aparte și de o istețime de speriat. Speculant până în pânzele albe, cel mai bun vânzător al anilor ’80 ne spune o adevărată poveste despre succes și ambiție.

Filmul regizat de Martin Scorsese te îngheață pur și simplu în scaunul de cinematograf și te implică atât de tare, încât nici popcorn nu-ți mai vine să mănânci.

Povestea este fascinantă și are un caracter educativ (dacă îl pot numi așa) profund. Jordan are în mâinile sale tot luxul pe care și l-a imaginat vreodată și mai mulți bani decât și-ar putea imagina oricine.

Și mai captivant este că i-a câștigat prin munca lui (nu întotdeauna cinstită), însă a știu să vândă orice (până și un pix – aviz trainerilor din departamentul vânzări). Nu mai intru în detalii, cine va vedea filmul, va înțelege despre ceea ce vorbesc.

Ce am învățat din The Wolf of Wall Street?

  • Că lăcomia oamenilor poate naște cele mai geniale idei și îi poate distruge în același timp.
  • Când ești în necaz, nu încerca să salvezi pe nimeni, pentru că tocmai cel pe care-ș salvezi te va trage și mai tare la fund.
  • Dacă ai un vis, o ambiție, o dorință care te mistuie nu ezita și pune-o în aplicare
  • Dă-i omului ceea ce are nevoie, nu-i vinde ceea ce vrei tu
  • Alege-ți oameni care vor să lucreze. Nu ai nevoie de cineva de care să tragi tu. Ei au nevoie doar de un stimul, de un imbold și restul vor face de la sine.
  • Orice naș își are nașul.

Să nu mai vorbesc că Leonardo DiCaprio m-a impresionat și mai tare. Deja aveam o părere excelentă despre el, acum pot spune că îmi place foarte mult. Recunosc că nu am văzut The Great Gatsby, însă cu siguranță este o prioritate pe lista mea de filme.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag să vedeți filmul – mai ales dacă sunteți întreprinzători sau trainers 🙂