O salată de idei

Săptămâna care are mâine un final a fost una destul de interesantă. Nu prea am făcut multe, dar ce am făcut am făcut pentru mine. Pentru că nu am inspirație să scriu un text care să se axeze pe o anumită idee, voi face o salată de idei și de gânduri pe care le-am adunat zilele trecute.

Am început să ă pun cu burta pe carte și să-mi doresc să știu cât mai multe. M-a lovit așa brusc că sunt superficială când nu are trebui să fiu și că lunile trec prea repede și iar mă trezesc cu sesiunea care mă trage de mânecă. Nu este cazul încă, pentru că mai am cel puțin 8 săptămâni, dar cum numai mâine nu-i poimâine am zis să fiu preventivă. Așa că mi-am împachetat frumușel lucruile și m-am cam mutat de o săptămâna la biblioteca centrală unde-mi rod coatele de mesele gălbui și sălile pline de studenți cu chef de învățat. E frumos aici, e liniște – în majoritatea timpului – e curat, iar la toalete chiar găsești hârtie și săpun.

Un lucru care mă enervează este fircălitul cărților împrumutate. Săptămâna trecută mi-am bătut recordul și am împrumutat 5 cărți pentru diferite materii. Una singură am găsit-o integră, nesubliniată, nemâzgălită, neruptă, neîndoită. Înțeleg că multe exemplare sunt vechi, dar nu înțeleg de ce sunt subliniate cu creionul și neșterse. În unele cazuri chiar cu markerul. Eu le-aș da amendă, pe cuvânt, celor care înapoiază cărțile cu defect. În fine, e doar o frustrare minoră.

Nu-mi place că nu vine primăvara. Deși afară soarele zâmbește cu dinți, iar copacii sunt în floare, e frig. E frig rău și deja m-am săturat de  haine groase, bălți cât China și zile capricioase.

Astăzi am fost cu Andreea să probeze rochia de mireasă și am văzut două rochițe de domnișoară de onoare pe care le-am și probat. Dacă am fost încâtată? Nu, aproape deloc. Mi-a plăcut culoarea, modelul a lăsat de dorit.

Știu că nu e bine, dar în ultimele zile am mâncat aproape numai în oraș. Ieri spre exemplu, m-am delectat cu un meniu de la Chinese Food din Mall (ăla vechi, căci ăla nou e pe vine) și cu o gogasă nebună aka Crazy Donut . Astăzi am devorat un Smart Menu de la KFC de care nu prea am fost mândră. Strecor ici-colo câte o portocală sau un măr și mă străduiesc să beau multă apă.

Cred că mă cam ia astenia de primăvară, dar nu mă las pentru că săptămâna viitoare dau seminar la parazitologie. V-aș povesti despre chestiile alea mici și urâte despre care învăț, dar o s-o fac doar dacă vreți.

Mă gândeam, cu ocazia aceasta, să deschid o mică rubrică dedicată articolelor medicale, să zicem așa, în care să explic diferite lucruri de care ne lovim zi de zi. Nu sunt încă hotărâtă, rămâne în discuție deschisă.

Și cam atât 🙂