Aseară am avut ocazia să-l văd într-un spectacol pe Dan Puric. Cu această ocazie vreau să-i mulțumesc Ancăi pentru invitație. Ce am văzut?

Un om simplu, modest, o scenă umplută de acest om și multă pasiune

În primul rând,  o mulțime de oameni de toate vârstele curioși să-l vadă pe Dan Puric în spectacolul One man show, au fost atât de mulți încât Opera a fost plină. Norocoasele de noi am avut bilete în Loja I. Locurile au fost perfect și nu am ratat nici o secundă din acest show.

Apoi, am văzut pe scenă un om a cărui definiție este mișcarea și dinamismul. M-a uimit cum în  fiecare membru al corpului său curgea acțiunea atât de expresivă. Mulți nu au înțeles esența specacolului, pentru că au ieșit dezamăgiți.

Totuși, ropote de aplauze au curs la final. Nu ai cum să nu aplauzi un astfel de spectacol.

Las mai jos un fragment din spectacol. Cuvintele mele sunt de prisos. Tot ce pot face este să vă îndemn să mergeți la acest one man show. Merită fiecare bănuț și minut petrecut în sala de teatru.

Ironic la adresa unei societati mecaniciste, care uita de Dumnezeu si care isi faureste o noua valoare suprema din bani, faima si putere, cu tot ce aceasta societate are mai imbecil si mai stereotipic, primele acte ale Visului abunda de comic, insa intr-un fel mai temperat si mai satiric, pe alocuri, decat o piesa ca, de exemplu, Toujours l’amour.

Improvizatia isi face si ea simtit cuvantul, intre acte, cand Puric “face bascalie” de spectatorii care au impresia ca s-a terminat spectacolul si se ridica aplaudand frenetic, parca usurati ca in curand vor pleca acasa. Intr-un act de un comic savuros, actorul incearca parca sa aduca pe scena adevaratul sau Eu, care se ascunde in spatele panoului, timid si timorat, speriat de atentia care i se acorda. Actorul e modest si arata ca nu el trebuie aplaudat, ci acel creator care nu vrea sa se afiseze si sa primeasca laude si omagii. Il trage, incearca sa-l prinda si sa-l aduca pe scena pentru a primi aplauzele meritate, actorul ramanand sa fie o simpla carcasa interpretativa.

P.S. Dacă vă place spectacolul și vreți mai mult în stilul ”Puric”  puteți citit și cărțile publicate de dânsul. Click aici pentru prefereata mea.