💃 Povestea parfumurilor mele preferate

Dacă tot începe nebunia de Black Friday plus alte campanii de reduceri (nu vorbim despre ce a declarat Altex, că s-ar putea să-mi pice greu. Aici e pe larg ideea), m-am gândit să mă bag și eu în seamă.

Am povestit acum ceva timp despre rutina mea de îngrijire a tenului – pe lung aici. Mi-am dat seama că n-am povestit niciodată despre parfumurile pe care le port. Așadar, cu surle și trâmbițe, vă invit la un ceai și o poveste parfumată.

Povestea parfumurilor mele

parfum versace bright crystal

Atunci când aleg un parfum, în spatele acelei alegeri se conturează o întreagă poveste. Am arome pe care le prefer vara și arome de iarnă. Parfumuri pentru seară, zi sau dimineață. Inclusiv aleg ce parfum să port în funcție de culoarea hainelor. Sunt sigură că în mintea ta se va contura următoarea întrebare: Dar câte parfumuri are femeia asta, frate?!. Adevărul este că am 3 ape de parfum și restul sunt ape de toaletă și câteva sprayuri de corp.

Le spun parfumuri (Diana m-ar dojeni dacă ar ști – ei bine, va afla) pentru că îmi vine mai simplu și e în limbajul cotidian. De corect, știu că nu-i corect. Și pentru că vorba lungă este sărăcia omului, am ales 3 arome pe care le-am folosit și care au spus parte din povestea mea.

Apa de toaleta Versace Bright Crystal

O aromă fresh, dulceagă, o combinație fină de flori și fructe. Ceva grațios perfect pentru o zi de vară în care ești îmbrăcată în alb și vrei să strălucești. Exact această stare am avut-o mereu când am purtat această aromă.

Debutează cu accente proaspete și intense de fructe citrice de yuzu. Acestea sunt completate de un acord înghețat și de tonuri zemoase de rodie. Inima parfumului are o evoluție florală. Esențele saturate de bujori și de magnolie sunt echilibrate de finețea florilor de lotus. Notele lemnoase, cu mosc catifelat și profunzimea de miere a ambrei compun baza caldă.

L-am avut de două ori – ceea ce este deja ceva extraordinar. Pentru că am o regulă destul de simplă – nu cumpăr niciodată același parfum de două ori decât dacă îmi place de nu mai pot. Există mai multe variante din colecția Crystal. Pe cel de mai jos îl găsești aici la un preț chiar bun.

Apa de parfum Giorgio Armani Si

parfurmuri si armani

O aromă grea, impunătoare, pentru acele zile sau seri în care simți că ai ceva de spus sau ceva important de făcut care merită să marcheze momentul. Este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și rămâne atât de plăcut pe bluze și eșarfe.

Debutează cu aroma verde a frunzelor de coacăz negru. Aceasta lasă locul inimii florale de frezie și trandafiri. Baza lemnoasă de ambroxan cu paciuli și vanilie caldă contribuie la o experiență olfactivă perfectă

E un fel de trademark mai ales în acele momente în care vrei să te faci remarcată. Un parfum cu siguranță memorabil. Un puf ajunge pentru o zi întreagă. Uite aici ceva mai multe detalii.

Nu există eleganță fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim şi de neuitat. Îţi anunță sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat.

Coco Chanel

Apa de parfum Givenchy Irresistible

Prima apă de parfum pe care am cumpărat-o spontan chiar la câteva zile după ce apăruse pe piață. Îmi amintesc că am intrat în Douglas, eram înainte de Crăciun anul trecut. Nu căutam ceva anume, dar vânzătoarea s-a oferit să ne arate cel mai nou parfum. Sincer, nu am stat prea mult pe gânduri. Pur și simplu te cucerește.

Are note efervescente de pară și ambretă care apoi se metamorfozează în tonuri florale de trandafiri și iris. La baza parfumului, aroma care persistă cel mai mult pe piele, este cu tonuri calde, lemnoase de cedru și mosc.

L-am purtat de fiecare dată când am vrut să mă simt frumoasă. Știți, noi fetele, avem zile și zile. Știm că suntem drăguțe, dar avem nevoie și de zile în care se ne simțim cu adevărat dive. Exact așa mă simt când port acest parfum. Dintre toate, cred că la acesta mi-ar fi cel mai greu să renunț.

Doamnelor, un bărbat nu-și va aminti niciodată geanta de mână, dar își va aminti parfumul. 

Olivier Creed

Alte arome

Mai sunt zile în care nu simt nevoia să port ceva foarte puternic. Mai am câteva ape de toaletă pe acasă de la Avon – Pur Blanca și Pur Blanca Blush care îmi plac. Mi se par foarte discrete și potrivite pentru activitatea de la spital. Sunt proaspete și vesele exact cum mi-aș dori să pot fi și eu mereu.

În rest, sunt destul de pretențioasă. Cred că fiecare aromă pe care o porți se împletește cu personalitatea ta. Iar dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că ai ales parfumul nepotrivit.

Tu ce arome porți? Cum le alegi? Hai să povestim în comentarii. 💃

Să ne recitim cu bine! 💃

Acest articol conține link-uri afiliate, ceea ce înseamnă că o mică parte din prețul produsului se întoarce către creatorul linkului. Tu, client fiind, nu plătești nimic în plus iar prețul produsului rămâne același.