­čÖĆ ├Äntr-o pandemie nimeni nu e preg─âtit, oric├ót de mult te-ai preg─âti ├«nainte.

S─â v─â explic ceva cum stau lucrurile. Exist─â deja c├ó╚Ťiva oameni minune care au ├«n╚Ťeles c─â acum nu este momentul s─â faci scandal. Acum este momentul s─â la╚Öi orgoliul deoparte ╚Öi s─â pui um─ârul la treab─â. Acum degeaba te iei la tr├ónt─â cu politicienii, managerii de spitale ╚Öi orice alt persoanl administrativ. Nu rezolvi nimic. Acum este momentul s─â fii solidar, s─â faci tot ce po╚Ťi, iar dup─â te po╚Ťi r─âfui cu cine vrei.

ÔÇŁ├Äntr-o pandemie nimeni nu e preg─âtit, oric├ót de mult te-ai preg─âti ├«nainte. Rolul nostru este s─â facem tot ce ne st─â ├«n putere s─â ajut─âm. Este timpul s─â fim solidari!ÔÇŁ, dr. Ioana V├órtosu

S─â m─â rog, asta am ├«ne╚Ťeles ╚Öi ales eu s─â fac ├«n aceast─â perioad─â. Sigur c─â ├«nc─â simt un oarecare gol ├«n stomac ╚Öi o frustrare c─â lucrurile nu stau mai bine. ├Äns─â acum nu este momentul s─â comentez, e momentul s─â muncesc. Pe bune.

Asear─â am povestit mult cu dr. Ioana V├órtosu de la Asocia╚Ťia ╚ścoala mamei junior. V─âzusem campania demarat─â pentru ajutorarea Spitalului de boli infec╚Ťioase ÔÇŁVictor Babe╚ÖÔÇŁ din Timi╚Öoara. Am ├«ntrebat-o de ce face acest lucru ├«n condi╚Ťiile ├«n care toat─â lumea bate toba c─â avem de toate ╚Öi c─â procedura de achizi╚Ťie a celor necesare este mult simplificat─â.

recladim speranta

Mi-a spus că da, procedura s-a simplificat, însă nu mai sunt stocuri.

E nevoie de materiale consumabile ╚Öi nu numai. Lenjerii de pat, periu╚Ťe de din╚Ťi ╚Öi past─â de din╚Ťi, tac├ómuri de unic─â folosin╚Ť─â, role de ╚Öerve╚Ťele, echipamente de protec╚Ťie pentru personalul medical, inclusiv aparatur─â medical─â.┬á Se fac eforturi deosebite. Vorba Ioanei, acum suntem ca greieri, era bine dac─â am fi fost furnici.

Pentru c─â ├«n urm─âtoarea perioad─â se preconizeaz─â un num─âr de 1.000 de pacien╚Ťi Covid19 pozitiv care vor avea nevoie de internare, dintre care aproximativ 10% tratament medical de urgen╚Ť─â, campania demarat─â ├«n 16.03.2020, Recl─âdim speran╚Ťa – Covid19, ├«╚Öi propune s─â achizi╚Ťioneze:

 • ventilatoare VNI
 • infuzomate
 • 15 monitoare
 • 5 butelii de 3-5-7 l cu carucior
 • 30 de paravane desp─âr╚Ťitoare
 • 25 de mese de tratament
 • 500 role de h├órtie
 • 10.000 seturi de unic─â folosin╚Ť─â (farfurie, lingur─â, furculi╚Ť─â, cu╚Ťit, pahar)
 • 200 de mopuri cu g─âleat─â
 • 500 de tuburi de past─â din╚Ťi
 • 500 de periu╚Ťe de din╚Ťi
 • 500 l clor
 • 250 pijamale pentru adul╚Ťi
 • echipament de protec╚Ťie pentru personalul medical (m─ânu╚Öi, ochelari, halate impermeabile, m─â╚Öti)
 • kit-uri ASTRUP

Deja a fost achizi╚Ťionat─â o parte din necesar, ├«ns─â mai este nevoie de aproximativ 60.000 euro.

├Än func╚Ťie de evolu╚Ťia evenimentelor, lista de necesar se poate schimba de la o zi la alta. Pentru a sus╚Ťine aceast─â campanie, pute╚Ťi face o dona╚Ťie ├«n contul deschis pe Bursa Binelui, pe platforma Timotion sau direct ├«n conturile asocia╚Ťiilor implicate:

Asocia╚Ťia ╚ścoala mamei Junior

 • RO 02 RZBR 0000 0600 0989 3290

Asocia╚Ťia ├Ängeri pentru suflete

 • cont lei: RO 74 BTRL RONC RT05 2143 2301
 • cont eur: RO 24 BTRL EURC RT05 2143 2301

Pentru cei care doresc s─â doneze direct bunuri materiale, pot lua direct leg─âtur─â cu dr. Ioana V├órtosu, ini╚Ťiatoarea campaniei, sau cu Alexandra Timar.┬á┬á

De asemenea, Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, președintele ATI din România, spune:

Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. Romania dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesita aproximativ 139. 000. 000 euro.

Toat─â lumea face eforturi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi unde se poate. Nimeni nu vrea s─â ajungem ├«n situa╚Ťia Italiei. Medicii caut─â s─â aib─â tot ce au nevoie, oamenii stau ├«n cas─â ╚Öi se feresc c├ót pot de mult, iar brandurile se implic─â activ:

Este vorba de sume foarte mari de bani ╚Öi de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdut─â ├«n a se mai comanda aceste aparate, ├«n mod real ╚Öi cu certitudine ne va COSTA VIE╚ÜI. Fiecare dona╚Ťie pentru acest scop conteaz─â! a adaugat C─âlin Costina╚Ö, Director general adnunct PROFI.

PROFI a hot─âr├ót ieri s─â aloce 1.000.000 RON pentru dotarea sec╚Ťiilor ATI cu astfel de aparate. Dac─â v─â hot─âr├ó╚Ťi s─â v─â implica╚Ťi activ, pute╚Ťi lua leg─âtura cu dl. Prof. Dr. Dorel S─ândesc, pre╚Öedintele Asocia┼úiei Non Profit pentru A.T.I. ÔÇ×Aurel MogoseanuÔÇŁ, email: ati.timisoara@yahoo.com.

sectia ati timisoara

Hai s─â fim solidari ╚Öi s─â facem fiecare c├ót putem ╚Öi cum putem mai bine. ├Ä╚Ťi mul╚Ťumesc! ­čÖĆ

S─â re recitim cu bine! ­čśŐ