📚 Cele mai iubite cărți de pe Goodreads în 2020

E weekend, e frig afară și suntem în plină pandemie. În fapt, ce să și faci mai bine decât să iei o carte bună și să te relaxezi pe canapea. Reducerile sunt foarte atractive în această perioadă. M-am gândit să iau la puricat lista celor mai iubite cărți de pe Goodreads în 2020. Nu de alta, dar încă puțin și vom avea un nou top, iar eu nici măcar peste cel de anul trecut nu m-am uitat atentă.

Despre Biblioteca de la miezul nopții -Matt Haig nu mai spun nimic. Am menționat-o de multe ori și se află și ea în top. Am pregătit o listă cu 5 titluri numai bune pentru lectura de weekend care sunt și la un preț decent, zic eu. Sunt curioasă dacă cineva a citit deja vreuna din cărți. Te aștept cu o părere în comentarii. Să- dăm drumul.

Lista de invitați – Lucy Poley

Câștigător al categoriei mister și crimă cu peste 73.600 de voturi. Weekendul acesta este la preț special pe Cărturești. Detalii aici. Cele 384 de pagini în traducerea lui Bogdan Ghiurco sunt publicate de Editura Trei, cartea promite suspans și intrigă.

”Decorul e pregătit pentru nunta lui Jules Keegan cu Will Slater. Peisajul e spectaculos, plani-ficarea minuțioasă, atmosfera încărcată de nostalgie în timp ce invitații închină în cinstea cuplurilor celor mai longevive.

Totuși sub aparența fericirii, secrete întunecate încep să se ivească și dușmănii vechi ies la suprafață. Iar tortul de nuntă abia a fost tăiat, când cineva este găsit mort.

O furtună se dezlănțuie asupra insulei, ținându-i pe toți captivi – în timp ce ucigașul umblă nestingherit printre invitați.

Începe cu o petrecere. Se va sfârși cu o crimă.”

„Un roman polițist de primă clasă.” – Kate Mosse

Jumătatea dispărută – Brit Bennett

Câștigător al categoriei ficțiune istorică cu peste 102.600 de voturi. Weekendul acesta este la preț special pe Cărturești. Detalii aici. A apărut anul acesta tradusă în limba română de Roxana Aneculaesei pentru Editura Trei și are 416 pagini.

„Un roman fabulos despre iubire, supraviețuire și izbândă.” – The Washington Post


Gemenele Vignes sunt de nedespărțit. Dar după ce cresc împreună într-un orășel din Sud, care adăpostește o comunitate de culoare, și fug de acasă la vârsta de 16 ani, nu doar viețile lor se despart. Totul, inclusiv identitatea rasială.

Mulți ani mai târziu, una dintre surori se întoarce cu fiica sa în același orășel din Sud de care a încercat să scape. În alt capăt al țării, cealaltă soră se dă drept albă, iar soțul său alb nu știe nimic despre trecutul ei.

Totuși, deși sunt separate de nenumărați kilometri și de tot atâtea minciuni, soarta celor două rămâne strâns împletită.

Ce se va întâmpla când viețile propriilor fiice vor ajunge să se intersecteze?

Țesând laolaltă fire și generații diferite, din Sudul extrem până în California și din anii 1960 până în anii 1990, Jumătatea dispărută este în același timp o poveste de familie emoționantă și o explorare subtilă a problemelor legate de rasă, gen și identitate.”

„Sinele nu te așteaptă undeva – trebuie să-ți creezi unul. Trebuie să creezi persoana care vrei să fii.” – Brit Bennett

Casa pământului și a sângelui – Sarah J. Maas

Câștigător al categoriei fantasy cu peste 95.000 de voturi. O găsești pe Cărturești. Preț mai bun era la Litera.ro, dar ceva s-a întâmplat cu site-ul lor și în acest moment chiar nu funcționează. Detalii aici. Cartea are 928 de pagini și face parte din seria Orașul Semilunii – volumul I. Traducerea este oferită de Loredana Voicilă și publicată la Editura Litera.

”Bryce Quinlan avea o viață perfectă. Muncea din greu în fiecare zi și petrecea de zor în fiecare noapte. Până când un demon i-a ucis cei mai buni prieteni și a lăsat-o sfâșiată de durere, rănită și singură. Când acuzatul ajunge în spatele gratiilor, dar crimele continuă, Bryce se trezește în mijlocul cercetărilor și își jură că va face tot ce poate pentru a-și răzbuna prietenii.

Hunt Athalar este un celebru înger căzut, sclav la Arhanghelii pe care a încercat mai demult să-i răstoarne de la putere. Abilitățile lui feroce și puterea incredibilă au fost folosite cu un singur scop. Să-i asasineze pe dușmanii stăpânului său, fără să pună întrebări. Dar fiindcă un demon a dat peste cap tot orașul, i se oferă o șansă incredibilă: va fi liber, dacă o va ajuta pe Bryce să găsească criminalul.

Bryce și Hunt ajung în subsolurile cele mai insalubre ale Orașului Semilunii. Acolo descoperă o putere întunecată ce amenință tot ce au mai drag pe lume. În același timp, sunt cuprinși de o pasiune înflăcărată, care ar putea să-i elibereze pe amândoi dacă s-ar lăsa în voia ei.

Cu personaje de neuitat, o poveste incitantă de iubire și pagini întregi de acțiune plină de suspans, Casa Pământului și a Sângelui, primul volum din seria Orașul Semilunii, îi dă ocazia autoarei să ne arate ce înseamnă durerea pierderii, prețul libertății și puterea dragostei.”

Mexican Gothic – Silvia Moreno-Garcia

Câștigător al categoriei ficțiune istorică cu peste 85.600 de voturi. Poți achiziționa cartea de aici. Apărută în 2021 la Editura Nemira în colecția Armada, cele 304 pagini sunt traduse de Dan Sociu. De asemenea, aceasta se bucură de premiul Pacific Northwest Book Award.

După ce primește o scrisoare tulburătoare în care verișoara ei o imploră să o salveze de la moarte, Noemí Taboada pleacă spre Locul Înalt, reședința acesteia dintr-o zonă rurală a Mexicului.

Deși nu pare, nici pe departe, o luptătoare neînfricată – e foarte elegantă și nu s-ar încumeta să apară nicăieri fără o rochie șic și fară rujul său marca Elizabeth Arden.

Noemí nu duce deloc lipsă de curaj, nelăsându-se îngrozită nici măcar de coșmarurile sale îngrozitoare. Așa că nu se sperie nici când descoperă că Locul Înalt ascunde multe secrete întunecate. Verișoara ei s-a căsătorit cu terifiant de charismaticul moștenitor al unui fost imperiu în domeniul mineritului, din a cărui istorie de familie nu lipsesc episoadele de o violență nebună.

Noemí se trezește prinsă în ghearele fascinației și groazei într-o casă imensă bântuită de fantomele trecutului.

„Un amestec de scene horror și elemente de gothic tradițional, de parcă Lovecraft și-ar fi dat întâlnire cu surorile Brontë în America Latină.“ The Guardian

Călători pe o mare de stele – Cristopher Paolini

”Călători pe o mare de stele este o aventură de proporții intergalactice despre conflicte neașteptate și descoperiri epocale, dar și despre puterea speciei umane de a depăși orice obstacol, cu multă compasiune și empatie.

În timpul unei misiuni de rutină, xenobiologul Kira Navarez descoperă o relicva extraterestră care o va purta într-o serie de aventuri dincolo de spațiul cunoscut. Kira a visat să găsească viață extraterestră, însă a trezit… un Coșmar. Când întreagă specie umană este amenințată cu distrugerea, Kira este poate ultima speranța de mântuire.

Fanii de toate varstele vor fi curiosi si vor explora cu uimire acest roman. – The Wall Street Journal

Author Christopher Paolini earns his first Goodreads Choice Award with this sustained gaze into the future of humankind. While scouting an as-yet-uncolonized planet, scientist Kira Navárez discovers an alien relic that will change the fate of Earth and its colonies. A resounding critical and commercial success, Paolini’s innovative story brings delightful new twists to the venerable “first contact” sci-fi template.

O carte care uimeste, oferind placeri din alte lumi, si Cosmaruri nebanuite. – Newsweek

Este cea mai bună carte scrisă de Paolini până în prezent, creată cu multă măiestrie, imaginație și inteligență. Este accesibilă și palpitantă, iar la final, cititorii își vor dori mai multe! – Starburst Magazine

Sper că îți este de folos și cu inspirație această listă de cărți. Să ne recitim cu bine! 📚

Acest articol conține link-uri afiliate, ceea ce înseamnă că o mică parte din prețul produsului se întoarce către creatorul linkului. Tu, client fiind, nu plătești nimic în plus iar prețul produsului rămâne același.