Marți cu Morrie

Titlu original: Tuedays with Morrie
Autor: Mitch Albom
Anul apariției: 2006 (prima apariție, 1997)
Editura: Humanitas
Limbă originală: engleză
Număr de pagini: 210
Nota mea: 1/5

O carte care a schimbat milioane de vieți…”
”Romanul lui Mitch Albom este un dar oferit lumii întregi”Bun, așa se spune despre carte. Acum, mie nu mi-a plăcut deloc. Nu știu dacă este ceva în neregulă cu mine, pentru că nici ultima carte nu am putut-o duce la bun sfârșit, însă aceasta pot spune că m-a dezgustat.

Povestea mi s-a părut prea puerilă – nu știu dacă e corect să folosesc acest cuvânt, prea tras de păr a fost totul. Da, ALS este o boală grea. Da, oamenii văd viața cu alți ochi atunci când sunt pe patul de moarte, dar acest roman mi-a mirosit mai mult a câteva scrisori, lipite cumva una de alta, mai câteva florcele pe lângă și gata.

Pe mine nu m-a prins deloc carte, deși m-am străduit să citesc cât mai mult, că doară-doară o fi ceva de capul ei. Degeaba este un bestseller internațional, pe mine nu m-a convins deloc. Și nu credeam că voi face așa reclamă negativă unei cărți, dar Marți cu Morrie m-a dezamăgit cu optimismul și siropoșenia de care dă dovadă.

I-am dat totuși o stea. Cred că oamenii mai optimiști vor îndrăgi mult această carte. Eu i-am spus pas pe la pagina 100.