Poor Little Bitch Girl – Celebritate

Autor: Jackie Collins
Titlu original: Poor Little Bitch Girl
Număr de pagini: 452
Traducere: Bogdan Stupariu
Editura: Lira Internațional
Nota: 3/5

În primul rând, vreau să îmi manifest public dezamăgirea față de ediția acestei cărți pentru că are destul de multe greșeli de editare. Prima, și cea mai urâtă din punctul meu de vedere, este că titlul original al cărții este scris greșit: ”Poor Little Bich Girl”. Mai sunt câteva, dar nu sunt atât de grave, dar totuși deranjante. Este pentru prima dată când întâlnesc într-un roman atâtea greșeli. (!!!)

Revenind la subiectul cărți – Poor Little Bitch Girl sau Celebritate (traducerea din limba noastră) este ușor de citit, înglobând câteva secvențe din viața unor personaje americane: Anabelle Maestro – fata bogată, dar neglijată de părinți, care trăiește doar pentru bani, vânzându-și trupul și conducând o rețea de prostituție de lux. Denver Jones – tânăra avocată cu o viață mult mai simplă decât a precedentei. Cele două, fost colege de liceu, se reîntâlnesc atunci când mama Anabellei este ucisă brutal. Carolyn Henderson – cea mai bună prietenă a lui Denver, tot fostă colegă de liceu cu cele două, este un personaj a cărei poveste ar putea fi considerată un clișeu – tânără, frumoasă, lucrează ca secretară a senatorului Gregory Stoneman, cu care are o relație, acesta fiind căsătorit. Bobby Santangelo Stanislopoulos – este un bărbat fermecător, bogat și care tinde să întâlnească femeie care să-l iubească nu pentru banii și faima lui, ci pentru ceea ce este el.

Romanul are 81 de capitole, în care aceleași scene sunt povestite din punctele de vedere a celor patru personaje. Întreaga acțiune se petrece în mai puțin de o săptămână, excepție făcând epilogul, unde aflăm povestea celor patru peste șase luni.

Nu pot să spun că a fost un moment care m-a marcat în această carte, însă cu siguranță personajul lui Frankie Romano mi-a displăcut total, pentru că întruchipează genul bărbatului cu o copilărie nefericită care mereu vrea să pară ceea ce nu este, fiind dependent de droguri și de femei, cu toate că este într-o relație cu Anabelle. Această relație este destul de bolnavă, având ca fundament banii și faima.

Firul narativ este destul de întortocheat fiind povestit din mai multe puncte de vedere, însă este o lectură plăcută, mai ales atunci când ai nevoie de o pauză de la cele cu greutate.

Nu m-a impresioant aproape deloc, dar am învățat o lecție destul de importantă cititind această carte: faptul că goana după faimă și bani nu aduce liniște și nici fericire. Oamenii sunt în stare de orice pentru a păstra aparențele, însă adevărul își va face mereu loc în viața fiecăruia.

Înainte să vă apucați de citit, dacă v-am stânrit curiozitate, trebuie să știți că romanul are și scene erotice (destul de multe), descrise cu lux de amănunte.

Una peste alta, cartea de față mi-a făcut o imagine despre viața unor oameni cu bani mulți și cu aer cras de snobism. Dacă-mi va mai pica în mână ceva de Jackie Collins, voi citi, știind că e o lectură ușoară, care îmi va relaxa neuronii 😀

Dacă vreți să comandați cartea o puteți face aici.