Cât de ușor renunțați la o carte?

Mă lupt cu o carte pe care am primit-o în 2012, pe când eram încă în clasa a XI-a, de la o prietenă din Germania. E o carte în limba germană a unui autor englez – Ken Folett, pe titlul ei original The Pillars of the Earth.

Am început să o citesc încă de când am primit-o, dar e o carte cu greutate – la propriu, are fix 1295 de pagini – și mi-e greu să o car tot timpul după mine. Poate acesta a fost și adevăratul motiv pentru care am prelungi lectura ei pe parcursul a…3 ani 😀

Firul narativ și întâmplările, precum și obiceiurile descrise sunt catchy și foarte catchy, plasate undeva în perioada medievală. Știu că povesteam odată cu cineva că nu ar avea răbdarea mea să stea atât de mult pe o carte, dar eu, pur și simplu, am luat-o ca pe o provocare literară.

În mod normal, o carte în limba română o citesc în cel mult o lună. Au fost și cărți pe care le-am cititi în câteva zile, cum ar fi Jane Eyre, dar și cărți care am știut că nu sunt pentru mine, cum a fost Marți cu Morrie și cărți de care am tras ani buni, cum este aceasta.

Acum, întrebarea mea sună așa: cât de mult trageți de o carte lungă, dar care v-a prins? Cât de ușor renunțați la o carte?