De cele mai multe ori vreau imposibilul

timisoara_toamna

Nu știu de ce, dar de cele mai multe ori vreau imposibilul. Sunt momente întregi în care nu mă înțeleg și în care mintea-mi este atât de încurcată. Mi-am dorit din totdeauna ce a fost mai greu de atins și am muncit neîntrerupt pentru acel țel. Au fost lucruri care acum nu mai au valoare materială, dar au rămas un fel de trepte în urma mea pe care le-am urcat.

De fiecare dată am pus la îndoială orice, chiar și ceea ce vedeam, simțeam, pipăiam și gustam concret. Și de fiecare dată am pus la îndoială iubirea. ”De ce mă iubești?” întrebam mereu. Încă fac asta și probabil că nu mă voi opri până nu voi găsi un răspuns. Nu cred că iubirea e ceva real. Iar dacă este atunci mă depășește. Cel puțin până în momentul de față. Nu știu ce ar trebui să se întâmple ca să-mi schimb viziunea.

Nu mi-a fost niciodată frică de responsabilități, iar acest fapt este știut de toți cei care mă cunosc. Sunt destul de haotică cu lucrurile mele, dar se datorează minții mele complicate care țese șapte gânduri pe secundă. De cele mai multe ori.

Am însă și zile mai bune. Zile în care sunt liniștită, calmă, iar hiperactivitatea care mă caracterizează dispare pentru câteva minute sau chiar ore. Ieri a fost o zi calmă, o zi în care am făcut totul molcom.

Spun că-mi doresc mai mereu imposibilul pentru că momentan mă simt depăștiă de toate lucrurile pe care le fac. Cred că am nevoie să-mi pun viața pe pauză și să mă întorc la ceea ce-i important. Sau la ceea ce mă liniștește: cititul. Citesc Memoriile unei Gheișe de mai bine de o lună. Nu am citit pentru că nu-mi place, ci pentru că nu am timp. Da, știu. Pentru ceea ce vrei să faci îți faci timp. Doar că eu vreau să fac atât de multe lucruri deodată. M-aș clona, dar o astfel de clonă încât seara, când ne punem în pat, să redevenim una.

Să-mi dea cineva o rețetă a vieții. Că a mea o ia razna. De fapt e razna. Așa cum mi-am dorit-o mereu, iar acum că o am, aș schimba-o dar și aș păstra-o. Poate că o fi ceva special și în nebunia mea. Iar dacă nu este, restul să fie sănătoși că eu m-oi duce așa cum sunt.

Mă obsedează melodia de mai jos, sper să vă placă și vouă:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nSDgHBxUbVQ” autoplay=”yes”]

sursă foto