Jurnal de Germania – joburi si inchirieri

seezeit.com – aceasta este pagina care va ajuta sa va gasiti un job sau unde sa stati etc. Dar ca sa gasiti un loc liber pentru Wintersemester, de exemplu, trebuie sa va inregistrati de preferinta la inceputul Sommerstemerter-ului. Eu nu am mai prins loc pentru ca mam inscris mult prea tarziu, ceea ce nu e de mirare avand in vedere ca nu stiam nici cu o luna inainte exact unde vreau sa merg la facultate. In orice caz daca la camine nu am mai putut intra trebuia sa gasesc undeva sa stau in chirie. Cand cautam pe internet camere in chirie m-am inscris la mai multe anunturi.

Am primit un raspuns. Tipa asta mi-a scris un text extrem de lung pe adresa de e-mail in engleza, cu toate ca eu i-am scris in germana. Apoi i-am raspuns in germana si i-am oferit sansa de a vorbi in germana, ma gandeam ca se chinuie saraca femeie cu engleza pentru ca ar crede probabil ca eu nu prea inteleg germana. Aceasta mi-a raspuns in engleza spunand ca este in regula daca vorbim asa pentru ca ea vrea sa-si imbunatateasca limba. Ciudat. Dar am trecut peste.

In urmatorul mail imi scrie ca sunt foarte multe persoane care vor sa inchirieze camera si ca ar trebui sa ma grabesc daca o vreau. Pentru asta ar fi trebuit in 12 ore sa trimit o anumita suma de bani la un anumit cont bancar. Interesanta tactica, nu credeti? Mi-a vorbit asa frumos mi-a dat facebook-ul ei, la care m-am uitat dupa ultimul mail mai atent si am vazut ca era foarte recent facut si ca nu avea nici un prieten. Mi-a mai trimis si scan de la buletinul ei.

Deci ea voia sa-i trimit banii inante ca macar sa vad camera, sa stiu ca ii acolo. In majoritatea cazurilor, am citit ulterior, anunturile de genul acesta care sunt scrie in engleza sunt fraude. Nu le scrieti, nu trimiteti bani sau nu dati bani decat cand sunteti deja mutati in noua camera, fara exceptii. Pana la urma ei va sunt voua recunoscaori ca luati camera si ca le dati bani, nu voi ar trebui sa fiti lor recunoscatori ca v-au dat camera.

Va mai sugerez ca inainte sa inchiriati ceva sau asa sa cititi drepturile pe care le aveti. Si sa stiti ca daca va cere sa dati bani cash si nu prin banca, insemna ca va cere mai mult decat ar avea voie, asa mi se intampla mie acum.

Cat despre e-mailurile acelei femei, sau ce-o fi fost, vi le-as arata cu mare placere, doar ca le-am sters fix dupa ce am aflat ca e o minciuna.

inchirieri_germania