Epopeea telefoanelor deștepte – iOS sau android?

Astăzi, la 9 ani de când s-a lansat primul telefon cu ecran tactil, vreau să vă povestesc despre experiența primul meu telefon ”deștept” și despre cum m-am convins că-mi place iOS mai mult decât android.

În primul rând, trebuie să știți că primul meu telefon ceva mai smart decât restul a fost un Nokia 201 ASHA. Mă fascina că avea tastatură qwerty și nu mai eram nevoită să caut după litere. Avea WhatsAPP, însă restul rețelelor sociale nu funcționau aproape deloc. Mailul mergea și nu mergea. Deci era cu hibe. În fine.

După ce l-am purtat cu mândrie cam doi ani, am decis că e momentul să fac un pas spre civilizație și mi-am cumpărat la abonament un Samsung Galaxy 3. Eram la modă, eram ”pă trend”. Bunicel telefonul, păcat că m-am bucurat de el cam 3 luni, pentru că au avut grijă să mi-l fure, iar eu am fost grijulie și m-am lăsat pradă ușoară.

A urmat un Samsung Galaxy Core 4G – un telefon care promitea multe, însă care s-a uzat destul de repede. În ultimul timp nu mai putea avea instalate simultan messenger și facebook. Să nu mai vorbesc despre restul aplicațiilor de bază – gen e-mail, youtube. Pur și simplu nu făcea față. Oricum a avut o viață destul de scurtă, cam un an jumate, pentru că l-am spart din cauza emoțiilor înaintea unui examen practic.

Tristă și dezamăgită de mine și de telefoanele mobile, am primit un e-mail de la orange cu ocazia zile de (nu veți ghici niciodată)… black Friday. Pam-pam! Zic să dau un ochi, că cine știe ce ofertă de nerefuzat mă lovește peste ochi. Pe bună dreptate că m-a lovit și îmi era teamă să nu mă înșel.

Long story short: după ce am făcut o scurtă cercetare despre abonament, respectiv telefon, am zis: ăla e! Și a fost. Un iPhone 5c albastru. Inițial îl voiam pe alb, dar până m-am codit eu, stocul a fost epuizat. Șoc și groază până am dat de cel albastru.

Despre iOS nu am până acum decât cuvinte de laudă. Îmi place cum se mișcă, mă bucur enorm că nu se blochează, face poze mult mai faine. Drept este că papă mai mult internet și se duce mai repede bateria, dar pentru că am comandat online de pe site-ul orange, am primit un încărcător portabil. Dacă m-ați fi întrebat anul trecut pe vremea asta ce aș alege între Apple și Samsung, aș fi zis clar Samsung. Dar știți cum e, perspectivele se mai schimbă, oamenii nu prea.

Îmi place mult de tot iPhone-ul meu pentru că îmi permite să scriu foarte ușor articole pentru blog. Așa am scris și primul meu  articol când efectiv nu am mai avut chef să deschid laptopul. 😀

Așa că iei! Un fel de omagiu pentru Steve Jobs sau mai bine spus un mare mulțumesc. 🙂 Sunt sigură că se bucură, de oriunde ar fi el, că a reușit să facă atâția oamenii un pic mai fericiți.

ios_minion