Târgul Internațional Banat Agralim 2014
Deși am promis că următorul meu articol va fi despre un sfârșit sau un început, nu mă pot aduna și nu pot exprima tot ceea ce am simțit și ce simt, astfel încât să mă mulțumesc în primul rând pe mine. Recunosc că am umplut draft-ul și caiețelul meu cu o grămadă de notițe, dar nu am reușit să le pun cap la cap de nici un fel. Mă rog, momentan nu-mi mai bat capul cu asta, va venit și articolul respectiv.

Cum ziceam, în ultimul timp sunt așa de zăpăcită și parcă obosită psihic, încât nu mă mai aud nici pe mine. Da, gândurile-mi sunt prea zgomotoase. Și ca să le mai potolesc, astăzi am vizitat o expoziție dragă mie, o expoziție cu tradiție sau mai corect spus, un târg – Târgul Internațional Banat Agralim 2014, găzduit în cadrul USAMVB.

Nu mai este un secret că mă topesc în preajma animalelor și că mă relaxează. Citeam undeva că ele au capacitatea de-a absorbi energia negativă. Adevărat nu știu dacă este, dar cert este că am ajung acasă mult mai liniștită și cu gândurile relativ limpezi. Pe lângă animalele văzute (mai puține, ce-i drept, față de anii anteriori), am avut ocazia să văd paraziți și piele la microsop în cadrul cortului Made in Banat. A fost o experiență pe care o voi repeta – promit!

Îmi pare rău că am scris așa târziu despre acest târg, dar sigur îl puteți prinde în 2015, pentru că tradiția lui sigur nu va muri în grabă.

M-am topit toată când mânzuțul a venit la mine și a cerșit zahăr – bineînțeles că nu aveam la mine și când căprița albă era toată entuziamată, cerându-se să fie în centrul atenției sau când un armăsar furios (Furioso North Star) nu a vrut de nici-o culoare să-și asculte stăpânul atunci când acesta încerca să-l împingă spre remorcă pentru a pleca și ei acasă.

În altă ordine de idei, m-a dezamăgit faptul că târgul nu are nici un site propriu, nici pagină de Facebook. Înțeleg că e ceva tradițional, dar merită și tradiția un loc al ei în online. Poate la anul vor exista și acestea. Până una alta, vă las cu multele poze făcute de L., care s-a relaxat și el mângâind căluți (ditamai armăsarii) și pufoșeniile de iepuri (uriașul gri, marele Rex, uriașul german). Enjoy:

 

Calitatea pozelor poate că lasă  de dorit, dar ceea ce este în ele, îți crește glicemia! 🙂