Percepții

Deși duminica este ziua dedicată cărților pe care le-am citit, astăzi nu vă voi înșira gândurile mele despre „Ia uite cine s-a întors”. Astăzi vreau să vorbim despre percepții și despre cum putem să facem tot ceea ce ne dorim.

Acum câteva zile eram împreună cu Alexandra și Adelina la mine acasă. Luam prânzul după doua examene practice destul de grele. Aveam și a doua zi încă un examen, dar planul era să dormim puțin și apoi să ne apucăm de „îngrășat porcul în ajun”. Fetele voiau să mergem în cămin la ele, dar mie îmi era lene să conduc. De fapt problema mea era că știam că nu voi găsi loc de parcare. Mă rog, așa presupuneam eu.

M-a convins Alexandra să mergem, pe principiul că dacă îți dorești ceva și vizualizezi acel lucru (gen un loc de parcare pentru obosita de mine) chiar se întâmplă. Bun, zis și făcut. Plecăm de la mine, mă strecor prin traficul urban și ajungem în complexul studențesc unde parcarea, ca de obicei supraaglomerată, mă face să oftez și să îmi dau ochii peste cap. Nu știu ce feng shui a făcut Alexandra, dar în timp ce îmi spunea că ea vizualizează un loc de parcare acolo… Pe partea dreaptă, un Renault roșu iese fix de pe partea dreaptă, fix înainte să ajung eu. Hm, coincidență destul de stranie, nu-i așa?

Am încercat și eu metoda și a funcționat. Nu știu cum, dar a mers. De doua ori.

Bun. Să revenim la percepții. Există oameni care nu pot să treacă peste o relație mult și bine. Rămân blocate pe persoana respectivă și oricât ar încerca, pur și simplu orice factor perturbator – de exemplu numele persoanei respective – le dă peste cap toate sinapsele. Am constat, din multa mea experiență, că acele persoane nu trec peste pentru că încă urăsc persoana respectivă, încă mai au resentimente și nu au reușit să ierte. Să se ierte pentru greșelile pe care le-au făcut, pentru deciziile neinspirate pe care le-au luat.

Been there, done that. Și probabil că voi mai trece prin astfel de stări mult și bine. E greu să te ierți pentru greșelile pe care le-ai făcut, dar e bine să știi și să poți să îl ierți pe cel pe care ți-a fost alături pentru că ți-a provocat suferință. E bine să crezi că într-o zi și EL te va ierta și că te va privi ca pe o amintire frumoasa și nu ca pe o oarecare.

Unul din cele mai liniștitoare lucruri este să înțelegi că oamenii nu se întâlnesc întâmplător niciodată. Există mereu un motiv, un scop pe care suntem capabili să îl înțelegem sau nu.

Nu cred că timpul le rezolvă pe toate, cred că doar fiecare în parte își poate trata rănile și se poate vindeca. Nu timpul, ci iubirea care a mai rămas după fiecare iubire. ❤️

(Articol scris de pe telefon, îmi asum toate diacriticile lipsă și foamea de cuvinte sau litere)