Care este cea mai bună pizza din Timișoara?

2019 – La 3 ani distanță

Mă simt datoare să fac un update acestui articol. Dacă în 2016 preferam Pizza Fresca, acum nu mai pot susține acest lucru. Nu pentru că nu mi-aș fi dorit să își păstreze farmecul, dar Pizza Fresca s-a dus pe apa sâmbetei.

Ultima dată când am comandat de la ei am așteptat 3 ore (!!) pentru 2 pizza care a venit rece și soioasă. Pe lângă faptul că nu a fost deloc gustoasă – dacă m-ar fi legat cineva la ochi și mi-ar fi dat să gust, aș fi putut jura că mănânc cauciuc., pizza a fost și foarte scumpă. Făcând un raport calitate/preț, evident.

În fine, colac peste pupăză, trebuie să laud o îmbunătățire majoră

1) Pizza Cora

Cred că acest local fie și-a schimbat politica de business, fie patronul. Oricum ar fi, personal am văzut o îmbunătățire majoră. Comenzile la domiciuliu vin în 45 de minute – mi s-a întâmplat de două ori să vină în 30 de minute.

A venit mereu caldă, proaspătă și delicioasă. Pizza este mai mare decât la Fresca, iar raportul calitate/preț este excelent. 

Voi fi sinceră și voi spune că în local nu am mai fost ceva timp, deci nu aș putea să îmi dau cu părerea. Las aici site-ul lor unde puteți găsi meniu și datele de contact: http://www.pizzeriacora.ro/

2) La Pizza Napoletana

Un loc cu totul deosebit în care am savurat o pizza coaptă pe vatră, super savuroasă. Localul mi-a lăsat impresia unei călătorii în Italia, iar experiența a fost cu totul deosebită.

Cel mai puțin plăcut lucru este că pizzeria are un program, din punctul meu de vedere, ciudat – între 17:00 și 23:00. Când am fost eu, am găsit ușor loc. Cu toate acestea, am auzit că seara abia dacă poți arunca un ac.

las aici pagina lor de Facebook. Habar n-am dacă fac livrări la domiciliu, dar experiența din local merită toți banii 🙂 

În continuare, aștept cu interes propunerile și părerile voastre.

2016

Una din marile plăceri ale vieții mele este mâncarea. Deși am fost certată cu ea o bună perioadă de timp – mai bine de un an – și mâncam doar pentru a trăi, iată că am redescoperit această bucurie.

Trăiesc din nou pentru a mânca. Evident, bucuria ar fi și mai mare dacă m-aș apuca și de mișcare, dar încă nu m-am setat pe acest aspect.

Clișeic sau nu, pizza este un preparat care-mi crește de fiecare dată nivelul de endorfine. Îmi place să o comand acasă și să o savurez la un pahar de vin roșu – demisec, Schwaben Wein de Recaș de cele mai multe ori. Am încercat aproape toate felurile de pizza și am mâncat de la majoritatea pizzeriilor din oraș.

În timp, preferințele mele s-au schimbat pentru că și bucătarii au schimbat rețeta. Așadar, am lansat pe facebook o întrebare:

Răspunsurile au fost destul de puține, dar în același timp vaste. Comandasem în seara respectivă deja pizza, însă mi-am dorit să aud și părerea prietenilor mei. Le puteți vedea opiniile în link-ul de mai sus.

Cât despre mine, am rămas fidelă pizzeriei Fresca atunci când comand la domiciliu, iar pizzeriei Cora când vreau să mănânc pizza în oraș. În continuare, discutăm despre pizza cu livrare la domiciuliu.

Am descoperit relativ recent Fresca, însă m-a cucerit cu Pizza al Tonno. Știți, pizza cu ton e etalonul meu – dacă aia e bună, înseamnă că toate sunt! 😀 Ce mi-a plăcut când am comandat luni seara de la ei, a fost faptul că am plasat comanda online. Desigur, am avut emoții.

A fost o premieră pentru că nu mai comandasem pizza online care să se și livreze. De asemenea, m-am bucurat că au ținut cont de detaliul menționat. Pe lângă pizza cu ton, am comandat și o vegetariană și am specificat să fie fără cașcaval. Și chiar a fost! Bine, recunosc că am sunat chiar cu 5 minute înainte să vină livrarea să întreb dacă totul e ok. #controlfreak

Pentru livrarea la domiciuliu prefer Pizza Fresca Timișoara

De apreciat este că s-au mișcat bine și le-au livrat în mai puțin de 70 de minute și încă erau calde în ciuda gerului de afară. E foarte important să nu fiu nevoită să o reîncălzesc. Nu pentru că aș fi prea leneșă, ci pentru că pizza reîncălzită își pierde savoarea.

Tot din categoria #delăudat este și felul în care comunică cu publicul. Am postat o poză pe instagram în care îi etichetam și au răspuns foarte simpatic.

Partea cea mai bună este că Fresca nu livrează doar pizza, ci și paste, salate, pui crispy. Ai de unde alege pentru că meniul e variat. Înainte să închei prin a vă recomanda să apelați la ei cu încredere, vă mărturisesc că acest articol nu este un advertorial, adică n-am fost plătită ca să-l scriu. Am făcut-o pentru că am fost mai mult decât mulțumită de serviciile lor. Ba chiar i-am plătit eu (râde).

Sper doar ca în timp să nu-și piardă farmecul și nici gustul cum s-a întâmplat cu multe alte pizzerii locale și nu numai. Vorba aceea, dacă le merge bine, să nu îi fure succesul!

Și acum, întrebarea rămâne deschisă pentru timișoreni, dar și pentru cei care au testat pizza locală: care e cea mai bună din oraș? 😀