🎅”Moș Crăciun ne-a cam uitat… pe noi ca țară, mă refer”

La mulți ani Ștefanilor, Ștefaniilor și tuturor care își serbează ziua de nume astăzi. Sper că ai avut parte de sărbători liniștite, ai fost cumpătat și te-ai odihnit. Același lucru l-am făcut și eu (nu că ar conta prea mult).

Și cum stăteam sâmbătă seara în pat, m-am uitat la Las Fierbinți. Da, acel serial de pe PRO TV. Mă uit când îl prind. Îmi place pentru că e scris bine, are replici super inteligente și situații cotidiene desprinse parcă dintr-o bulă paralelă. Și e important să ieși chiar și așa din bula ta.

Spune mult despre realitate și e așa o oglindă a societății în care trăim îmbrăcată cu mult umor. Un fel de haz de necaz. Pe alocuri poate un strigăt de trezire pentru cine are urechi să îl audă.

Ce voiam să spun de fapt. Te invit să-ți rupi 10 minute și poate între piftie și sarmale, să te uiți la clipul de mai jos:

Las Fierbinți – „Moș Crăciun ne-a cam uitat… pe noi ca țară, mă refer”

Context pe scurt al episodului special de Crăciun

Un Moș Crăciun umblă prin sat și plasează cadouri. Sunt exact acele cadouri pe care oamenii le cer. Ceva mai târziu fiecare observă că-i lipsește câte ceva. În imaginile de mai sus găsești explicația și povestea. Unul dintre motivele pentru care serialul acesta e atât de bun.

De ce probabil crezi că Las Fierbinți este un serial prost și nu merită timpul tău

  • ai impresia că este o făcătură și că oamenii din afara bulei tale nu există
  • nu suporți să vezi o altă realitate decât a ta și oricum când te intersectezi cu ea reușești să o ignori cu grație
  • ai impresia că este pentru proști pentru că, pe bune acum, de ce te-ai uita tu, domn de la oraș, la așa o mizerie care atinge subiecte care pe tine nu te afectează
  • te gândești fără să vrei că te-ai putea identifica cu situațiile de acolo
  • orice alt motiv și prejudecată stupidă care arată de fapt cât ești de snob și ignorant.

Și dacă mai ai 4 minute, te invit să asculți și această poezie:

Acestea fiind spuse, te las să îți continui sărbătoarea.

Să ne recitim cu bine! 🎅