Mamma Mia! Here We Go Again

Acum fix zece ani am pășit pentru prima oară într-o sală de cinematograf modern. Mai fusesem cu muuuult timp în urmă cu ceva prieteni de familie, dar Mamma Mia! a fost primul film pe care l-am văzut independent de părinți într-o sală de cinema. Am fost cu prietena mea și ne-am distrat de mama focului. Îmi amintesc că am dansat și am cântat.

Sunt sigură că nu doar pentru povestea filmului, cât și amintirea primei lui vizionări sunt motivul pentru care aș putea revedea această peliculă la nesfâșit fără să mă satur.

Vă dați seama ce bucurie a fost pe mine când am auzit că există o continuare a primului film. Se spune despre continuări că nu sunt bune.

Ei bine, Mamma Mia 2 are greșelile ei de continuare a poveștii vs Mamma Mia! însă a fost la fel de frumos și emoționant.

Sigur că nimeni nu se compară cu Meryl Streep când vine vorba despre actorie, dar nici cu Lily James nu îmi este rușine. Rolul, Donna tânără, i s-a potrivit ca o mănușă. Amanda Seyfried, care a jucat-o pe Sophie, fiica Donnei, a rămas la fel de tută ca în primul film. Dar e o tuțenie atât de simpatică încât nu ai cum să nu o placi.

Oglinda dintre prezent și trecut între personaje este un joc binevenit în noul film. Filmul îți trezește emoții, uneori și lacrimi (nu, nu e cazul meu 😀 )

Să fiu sinceră, mega apariția lui Cher în film nu m-a dat pe spate, însă scena ei muzicală dinspre finalul filmului e magico-comică.

Dacă e să pun mâna pe sulfet și să mărturisesc sincer, zic așa: Mamma Mia din 2008 mi-a plăcut mai mult decât cel de acum. Deși varianta 2018 are o altă poveste, una la fel de haioasă și tristă în aceași măsură, de vizionarea 2008 mă leagă și o amintire personală.

Să nu credeți că acum nu am dansat și cântat în sala de cinema. Am fost eu și încă vreo 3 persoane, deci mi-am făcut de cap. Totuși, nu a fost la fel.

Oricum, dacă aveți chef de un film simpatic într-o seară cu fetele (nu chinuiți bărbații cu așa ceva decât dacă sunt fani Abba), l-ați găsit. Mamma Mia! și Mamma Mia! Here We Go Again e the jackpot.