Inaugurare Cinema City cu IMAX și 4DX în Timișoara

Inaugurarea celui de-al 23-lea multiplex al companiei Cineworld Group, Cinema City Shopping City, a fost un eveniment WOW! Am spus-o încă de când am ajuns la conferința de presă. Avea să mi se confirme cu fiecare minut petrecut în compania celor care au muncit pentru ca timișorenii să beneficieze de un asemenea complex cinematografic.

Am fost întâmpinați cu șampanie la intrare și cu emoții. Da, organizatorii au avut emoții. Acestea nu au stat în calea lor pentru a duce la bun-sfârșit ceea ce și-au propus. M-am întâlnit cu Andra la intrare, am făcut „check-in”-ul și am primit caoduri 😀 (una din părțile mele preferate), apoi am băut un suc în așteptarea începerii conferinței de presă. Am văzut oameni cunoscuți, am făcut câteva poze și m-am minunat de peisajul spectaculos.

Conferința de presă Cinema City a fost impecabilă.

Dacă înainte de ea nu știam ce înseamnă IMAX sau 4DX, acum știu să fac diferența între ele și mai știu că Cinema City a fost o afacere de familie, care treptat a crescut într-o adevărată companie. Parte a Cineworld Group, aceștia își propun să aducă în fața publicului cele mai invoatoare tehnologii cinematografice actuale: IMAX și 4DX.

Experiența IMAX. Să vă imaginați așa – un amfiteatru de peste 350 de locuri și un ecran cât un perete întreg a unei săli de cinema (nu știu să estimez, dar cred că aveam cam 10m înălțime și vreo 20 lățime), sunetul care te înconjoară din toate părțile și imagini clare, aproape reale. Spun aproape pentru că nu le puteai atinge, însă creierul percepe imaginea creată de cele două proiectoare (unul pentru ochiul stâng, iar unul pentru cel drept) mai mult decât reală.

Pe lângă cele câteva trailere pe care le-am văzut în sala IMAX, am rămas la filmul  Cartea Junglei pe care l-am văzut integral, cu sufletul la gură și cu impresia că sunt și eu în film. Tocmai acest lucru și-au dorit canadienii când au dezvoltat această tehnologie – să ducă oamenii în locuri în care nu au mai fost sau în care nu pot ajunge.

Mă credeți sau nu, scriu pe nerăsuflate.

4DX este o altă sală care m-a impresionat și mai mult. Deși în sala precedentă există cel mai mare ecran din România, senzațiile pe care ți le creează un film în format 4DX sunt de-a dreptul WOW! Pe lângă imaginea perfectă, aproape reală (vezi explicația mai sus), efectivi simți filmul – prin mișcare, miros (!), vânt și – atenție – apă! Da, a plouat în sala de cinema 😀 Trailer-ul de la X-Men a fost incredibil, la fel și cel de la Capitanul America. M-au scuturat, m-au vibrat, m-au legănat, stropit și vânturat de nu m-am văzut. 😀 De abia aștept să văd filmele integral.

Am râs cum nu mai râsesem de mult și am trăit 200% imaginile. Eu sunt oricum una din aia care trăiește filmul și în 2D, dar mai acum cu 4DX și IMAX. Vă dați seama ce trăiri voi avea de acum înainte? (râde) Ni s-a dat să gustăm din ceea ce poate oferi acest complex, dar am gustat din plin și sper să pot scrie peste câteva luni că dă dependență. 😛

La Gala VIP au fost și mai mulți oameni, a cântat Carla’s Dreams și s-a tăiat panglica. Bineînțeles că nu a lipsit agentul secret – tort, ”James Tort”.

Unul din cele mai importante lucruri pe care le-am realizat aseară – pe lângă o poză cu magnet – a fost că am transmis live pe pagina blogului. Au fost 3 filmulețe – unul de la conferința de presă, unul de la ”tăierea panglicii” și al treilea de la concert. Vă invit să le vedeți pe facebook. Investiția de 8 milioane de euro din Shopping City Timișoara este una care stârnește cu adevărat o reacție de genul WOW!
Și nu în ultimul rând, vă las aici ”the making of” video a complexului. Sper să vă convingă de munca depusă și de rezultatul final. Sper să-mi spuneți dacă v-a plăcut la film și dacă mai mergeți 😛

 

sursa foto: http://www.cinemacity.ro