Așteptări vs. realitate – moace de cross

Există două tipuri ce oameni: cei cărora le place să fie fotografiați și cei care fug de fotograf ca dracu’ de tămâie. Îi lăsăm pe cei din urmă să resufle și ne aruncăm asupra primei categorii.

Acești oameni nu fug de poze. De fapt, nu ratează niciodată ocazia de a se lăsa fotografiați. Au în mintea lor o imagine de sine care, cred ei, se va reflecta oricând și oricum și în lentila aparatului. În 99% dintre cazuri rezultatul este acesta:

Așteptări vs. realitate  când vine vorba de poze spontane nu prea se pupă pentru că de fapt și cele spontante sunt regizate de cele mai multe ori. Ale șmechero-spontane, zic. Vezi exemplul de mai sus.

Ce faci când o poză nasoală ajunge online?

Mbun, dar ce te faci când o poză ”reală” ajunge în lumea ireală, adică aia virtuală. Bam, 7.000 de filme pe secundă, 14.000 de gânduri despre ce va zice crush-ul, 28.000 de turații la prima reacție ”ha-ha-ha”.

Ei bine, în astfel de oameni perfecți ne-a transformat facebook-ul. No panic, soluții există, un pic de voință să fie.

Bine, bine! Și totuși ce faci?

În primul rând, o studiezi. Pentru că acele poze spontane sunt tu în cea mai pură formă. Fotograful nu are nici o vină pentru cocoașă, gușă sau gură strâmbă. Nici pentru pooziția ciudată a picioarelor sau trăsăturile imperfecte ale feței.

Apoi, îți asumi poza. Încerci să îmbunătățești ce e de îmbunătățit – postura, atitudinea, gesturile.

Un fotograf bun te surpinde în cele mai neașteptate momente.

Acum, chiar acum în timp ce citești aceste rânduri (mă rog, recomandat este să faci o scurtă pauză) ia o oglindă și uită-te la moaca ta. Cam același lucru pe care îl vezi tu în prima secundă de narcisism îl văd și restul oamenilor.

Îți place sau nu, exact această față o ai și oricât și-ar dori creierul acela modelat după șabloane prefabricate, nu o poți schimba. Așadar, învață să te accepți. Nu înseamnă să te neglijezi, dar despre neglijat povestim altă dată.

Încă am această problemă. Deși știu că nu sunt femme fatale, dar nici urâta pământului, sunt unele expresii și trăsături pe care nu am învățat să le accept. Cândva o voi face.

Între timp, vă las să vă amuzați de moacele mele de la Timotion. Am și un disclaimer pentru miss Piggy care era de fapt o bluză groasă.

Foto: Dana Moica