Cărțile te fac neprost – la infinit, dragi prietene!

Cărțile sunt prietenele mele cele mai bune, companioni ideali de călătorie și singurătate. Cine mă cunoaște live, știe că mereu am un volum după mine și citesc pe apucate. Nu am o logică sau o ordine și lecturez cam tot ce îmi cade în mână.

Next on the list. #instabooks #books #doctorjivago #reading #toread

O postare distribuită de Teodora Mateoc (@teodora.mateoc) pe

Cărțile sunt o sursă de inspirație

Cred că pot număra pe degete titlurile pe care nu am putut să le apreciez deloc. Oricât de prost scrisă, orice subiect ar aborda, firul narativ, descrierile și contextul mă fac mereu să mă întreb de ce și să întorc problema pe toate părțile.

Rare sunt momentele când le judec după copertă sau review-uri. Prefer să mă conving, căci de unghiul meu de abordare diferă de cel al altor cititori.

Prietena mea, Bianca, spune că citesc cele mai ciudate cărți și că îi este ușor să-mi ia cadou. Intră în librărie și cere cea mai nepopulară și ascunsă carte. E sigură că-mi va plăcea. 😀

Astăzi este Ziua Internatională a Cărtii!

Am chinuit câteva articole și le-am transformat în rencenzii. Nu le pot numi așa în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am dat cu părerea despre conținut, felul de scris, tehnică și poveste de dragul de a exersa spiritul critic.

Apoi m-am lăsat păgubașă și am rămas doar la scris reviews pe Goodreads. Nu de alta, dar oricum acolo țin evidența celor citite. Lista de to read nici nu o bag în seamă.

Așadar, musai să vă notați în calendar data de 26 aprilie. E ziua internațională a cărții și merită sărbătorită cum se cuvine: în fiecare zi din cele 365/6 ale anului cu o lectură bună. Paradoxal, mă voi bucura tot pe fugă de Femeia Inventată. Nu-i bai, măcar așa, decât deloc!

Aș vrea să citesc toate cărtile din lume

Aseară, după o plimbare scurtă prin parc, am avut o revelație. Mi-a răsunat prin  minte o idee desprinsă dintr-un volum al Cecilei Ahern. Nu-mi aduc aminte care și nici în ce context, dar am rămas cu gândul că trebuie să țintesc luna. Cine știe, poate chiar o voi nimeri.

Fără să-mi dau seama, am aplicat inconștient această ”regulă”. Printre ratările de rigoare, am avut parte și de împliniri tocmai pentru că am țintit luna și am nimerit-o.

Cel mai mult mă lipesc de cărțile care au amprenta omului din spatele rândurilor. Poate fi o lucrare excelentă din punct de vedere tehnic. Dacă nu are acel gram de suflet al autorului, e moartă.

Vorba lungă, sărăcia omului. Vă îndemn să luați o carte în mână și s-o citiți din scoarță-n scoarță. Veți fi surpinși de călătorie și de universul paralel creat.

Nu promit rezultate imediate, doar un boost de inspirație

Iar pentru a vă descreți frunțile concentrate, vă invit să urmăriți acest video. Posibil să-l știți. Mie încă mi se pare amuzant 😀 .