Sumar de Instagram 2016 – 2017 și un tool deștept

Anul trecut scriam un articol despre cât de activă am fost în social media. Dacă 2016 a fost anul în care am descoperit ce putere pot avea rețele de socializare, în 2017 m-am dedicat preferatei mele – Instagram.

Nu m-am putut abține și am făcut o analiză a profilului meu comparând cei 2 ani. Deși sunt pe Instagram din 2013, mi-a luat 3 ani să construiesc o relație solidă cu această aplicație și să mă îndrăgostesc iremediabil de ea.

Ce-i drept, nu profit la maxim de dânsa, căci încă mă simt puțin inconfortabilă când fac Instastories, însă mă văd musai nevoită să depășesc acest complex.

Pentru datele de mai jos, m-a ajutat foarte mult acest tool pe care îl recomand celor care doresc să-și măsoare performanțele.

Nu înțelegeam cum se folosește această rețe. Habar n-aveam să mă joc cu hashtag-urile. Am început să mă dumiresc ce am auzit-o pe Nicolle Birta de la Margot Bistro cum își alege atent toate cele 27 de hashtag-uri pentru pozele pe care le postează. În fine, am început să caut și citesc tot mai mult.

2016 versus 2017

În 2016 nu m-a ajutat prea mult nici tehnologia din dotare. Cu toate acestea, am publicat 167  fotografii care au generat 4.171 de like-uri, adică o medie de 24,97 de like-uri/postare.

Anul acesta am schimbat macazul, am postat ceva mai constant, mai ordonat și m-am ținut de un oarecare plan. A rezultat o creștere care pe mine m-a uimit. Cele 274 de fotografii postate până astăzi au generat 21.680 de like-uri, 79,12 like-uri/postare.

Practic am crescut de 3,16 ori.

Aici nu mai am cifre exacte. Cert este că sunt sigură că aproape de 3 ori mai multe persoane mă urmăresc.

Din categoria ”followers”, la ziua de astăzi am 1.013, dintre care 36% bărbați și 64% femei. 43% sunt în segmentul de vârstă 18-24, urmați de cei din 25-34 în procent de 36%. Pentru mine a fost destul de șocant să descopăr că 13% dintre persoanele care mă urmăresc se încadrează în segmentul 35-44.

Aproape jumătate dintre urmăritorii mei sunt din Timișoara, restul din București, Cluj-Napoca, Iași și Arad. Cea mai bună zi de postat este joi la ora 21:00.

Nu știu dacă  există vreo rețetă a succesului, dar vă pot spune că a fi constant și a avea fotografii de calitate ajută foarte mult.

Pentru 2018 nu-mi doresc decât să țin pasul și să fiu nițel mai disciplinată și sper că Instagram va introduce o serie de insights ceva mai serioase. În rest, să ne țină nervii cu toate pregătirile de Crăciun. Până una-alta, vă invit să mă urmăriți și pe Instagram @teodora.mateoc, dacă nu o faceți deja.