Social media 2016 sau cât am socializat anul acesta
Social Media 2016. Nu mă pot opri din a vorbi despre 2016. Posibil să-mi fie dor de el, dar așa cum spuneam, a fost un an plin, deci sunt multe de spus. Anul tocmai încheiat a adus schimbări majore în ceea ce privește socializarea online. Cred că doar într-o peștereră sau undeva pe o insulă fără internet și laptop m-ar fi ocolit aceste schimbări.
Așadar, plecăm de la premisa că social media 2016 este mai în vogă ca niciodată. Se investesc bani grei în dezvoltarea noilor platforme, se investesc și mai mulți bani în crearea de conținut pentru ca noi, utilizatorii, să consumăm.
Pe lângă paleta largă de nume și concepte sub care oamenii preferă să comunice, e musai de remarcat un lucru: toate rețelele social media au început să semene al naibii de bine între ele. Mă rog, nu-i treaba mea să-i critic pe dezvoltatori, însă nu pot să mă abțin din a spune că deja mă sâcâie lipsa asta de originalitate.
Așadar, să trecem la subiect și să vă spun ce mi-a plăcut și ce nu la aplicațiile de socializare pe care le-am folosit. Ordinea nu e aleatorie, ci e în ordine descrescătoare de frecvența cu care am accesat și utilizat aceste rețele.
Social Media 2016. Pentru mine rămâne the one fiind cel cu care am început în lumea online-ului. După hi5, desigur (apropo, încă există hi5 și te poți loga cu facebook sau cu contul google – numai mie mi se pare amuzant?). Am utilizat facebook atât ca profil personal, cât și ca pagina pentru diverse conturi pe care le administrez. De la postarea textelor, la poze, video-uri și live streaming, le-am încercat pe toate.
Cel mai tare mă enervează că totul e musai să fie perfect pe facebook. Nu mai este loc de greșeli, poze lejere și preferințe sincere. Mi-au plăcut ghidușiile cu colorarea textului la final de an, baloanele de ziua mea și ”on this day”. În rest, mă lasă din ce în ce mai rece seriozitatea acestei rețele.
Facebook Messenger
O folosesc că-i musai, dar de când arată ca Snapchat, o evit cât pot de mult. Până la urmă cât conținut să și creezi și pentru ce? Nu am înțeles această mișcare, dar în fine. Rămâne pe locul doi, pentru că, așa cum ziceam, îi musai.
Cea mai șmecheră aplicație. Mi-e plăcut de la bun început, chiar dacă i-am prins cu adevărat gustul abia anul trecut. Evident, m-a sâcâit puțin conceptul de Instagram Stories copiat de la Snapchat (din nou), dar am depășit destul de repede problema. Le ignor. În rest, Instagram-ul personal a avut cea mai mare creștere de până acum și totuși încă nu am reușit să ating poza cu 100 de like-uri. Mai am de învățat.
Și deși se pot plăti campanii pe Instagram, nu am încercat acest instrument și nici nu cred că-l voi încerca în grabă.
Youtube
Surprinzător sau nu, am pierdut destul de mult timp urmărind vlog-uri, dar și DIY (n-am făcut mai nimic practic) și mai ales videoclipuri noi și trailere ale filmelor. Nu prea mi-am făcut prieteni de acolo, dar am postat câteva vloguri cu promisiunea că voi continua proiectul anul acesta. Mai vedem.
Goodreads
Cea mai mare bucurie a anului pe această rețea este că am convins două persoane să-și creeze un cont și să se apuce de citit. Bine, nu i-am obligat, însă atât de mult am vorbit despre Goodreads, încât oamenii chiar n-au avut de ales.
Bucuria a fost și mai mare când rețeaua și-a schimbat interfața anul acesta trecut și arată de milioane. În rest, platforma e simplă, cu multe cărți, păreri despre ele și cu oameni faini.
Recunosc că nu prea scriu recenzii acolo, dar stele împart cu drag și mă străduiesc să mă țin de provocarea literară setată. Sunt la a treia provocare, primele două îndeplinite cu brio și cu progres vizibil (da, mă laud!).
Aici puteți vedea întreaga listă: https://goo.gl/HUs8xp
Social Media 2016: Snapchat
@teodora.mateoc
Să-mi fie cu iertare, dar nu pricep rostul acestei aplicații. Aș fi spus că e degeaba, însă mă amuză efectele și filmulețele pe care le trimite echipa Snap cu fiecare ocazie. Mă amuză și pozele Andrei trimise cu dedicație, dar și efectele disponibile. Nu postez foarte des aici, însă am făcut-o mult mai mult decât pe Instagram Stories.
Mi-a plăcut și încă îmi place pentru simplitatea de care dă dovadă. Deși greii spun că Twitter a pierdut pasul și că se demodează, mie încă îmi place că nu se mulează după alții și își păstrează ideea ideilor scurte și concise. E așa, mai rebel.
Google+
Nu-mi place, însă o păstrez și postez acolo articole de pe blog. Am observat că google le indexează mai repede.
Social Media 2016: Linkedin
Orice om serios ar trebui să aibe un cont serios aici. Îl am, nu-l folosesc și ar trebui să mă ocup mai serios de el. Momentan, însă, nu-mi caut job și nici nu știu cum să par mai serioasă decât sunt. Nici nu vreau.
Nu sunt fan WhatsApp, Viber, Skype sau orice fel de aplicație de genul pentru că nu am cu cine conversa. Iacă, dacă-i musai instalez scurt Skype-ul și îl dezinstalez cât pot de repede. În rest, cred că viața mea s-a prea umplut de online în ultimul an. Aș zice că-mi voi da două palme să revin cu picioarele în offline, dar aș minți.
Sunt curioasă voi ce rețele ați folosit și care schimbări v-au încântat sau nu. Și vă rog, nu-mi recomandați aplicații noi că abia mă descurc cu cele pe care le folosesc deja (râde).
Sursă foto