Chișinău, aș vrea să te cunosc

Moldova este un tărâm despre care am auzit multe povești. Unele frumoase, altele triste. În fapt nu știu mai nimic despre frații de peste Prut. Gurile plimbate pe acolo spun că în Chișinău regăsești un fel de București din vremea comunistă, un oraș gri și trist, dar cu oameni calzi și primitori.

Nu cred că e nici trist, nici comunist acest oraș cu umeri albi de piatră. Cred că este un oraș încărcat cu povești și istorisiri care merită ascultate.

M-a lovit dorința de-a cunoaște capitala Moldovei citind articolul Doinei. M-aș duce până acolo numai să o cunosc, căci îmi place la nebunie cum scrie. Atitudinea, stilul, sinceritatea și spiritul îmi par atât de calde și cumva primitoare.

De asemenea, mi-a plăcut ce eveniment au făcut cei de la Asociația Profesioniștilor în Comunicare și PR – Social Media Bootcamp. Umblă vorba că a doua ediție este cel  mai greu de organizat, așadar le țin pumnii pentru că astfel de evenimente sunt un musai pentru orice comunitate. Pe scurt, locul promite oameni foarte faini!

De văzut, aș vrea să văd Valea Morilor și Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie a Moldovei. Evident, aș lua orașul la pas și m-aș pierde pentru câteva ore. Fac acest lucru de fiecare dată când vizitez un loc nou pentru că doar așa pot cunoaște spiritul respectivului loc. E o chestie la cabina mea, nu foarte ușor de explicat.

Sigur, șansele să ajung la Chișinău anul acesta sunt destul de mici, dar dorința e mare. Iată că am divulgat și prima dorință pentru noul an. Mă rog, e mai mult un moft, însă ce-ar fi viața fără mofturi? 🙂

Sursa foto