Început de an

Stau în sufrageria care până acum câteva minute găzduia prieteni dragi. Mă răsfăț cu un ultim pahar de șampanie, iar în surdină Prince îmi cântă o baladă– Purple Rain. Nu am fost niciodată mai răcită decât sunt acum și nu aveam speranțe prea mari pentru această seară, dar a fost printre cele mai frumoase revelioane pe care le-am petrecut.

N-am făcut decât să trăiesc momentul, să dansez și să râd din tot sufletul. Ora 00:00 a trecut fără să-mi fi pus vreo dorință. De înecat amarul anului trecut n-am avut motive să o fac, însă am închinat câteva pahare pentru cele 365 de zile care se întind sub forma lui 2017.

Aștept cu nerăbdare ora 12:15 când va începe concertul Filarmonicii de la Viena. Într-o zi voi fi acolo în public, îmbrăcată într-o rochie elegantă, mănuși lungi și cu diademă în păr. Mă voi închia în fața celor care-mi luminează fiecare început de an.

Sub bagheta celui mai tânăr dirijor pe care l-a avut acest concert, Gustavo Dudamel, în doar câteva ore valsuri și polci ale dinastiei Strauss vor prinde viața vestind noul an. Nu cred că există un mod mai frumos de-al întâmpina. Nu există An Nou fără audiția acestui concert.

Paharul de șampanie este pe terminate, așadar nu mă lungesc cu scrisul. Vă invit să ascultați Neujahrskonzert-ul pe TVR 1 sau online (TVR nu are drepturi de difuzare online a concertului) și voi ruga 2017-le să vă aducă provocări care să vă pună în valoare frumusețea, puterea și să vă înconjoare de oameni, căci totul este cu și despre ei. Bine v-am găsit!

sursa foto