2016

Încerc să scriu acest articol de câteva zile și să rezum 2016 în câteva cuvinte. S-au petrecut atât de multe lucruri, încât nu am cum să o fac. M-am străduit să grupez experiențele pe categorii, apoi am scris despre fiecare lună în parte. Nu a fost suficient și am ales să șterg de fiecare dată.

Nu vreau să mă dau bătută în a scrie câteva rânduri despre acest an, căci a fost zbuciumat, plin, pe alocuri greu, însă cu sigurnață de remarcabil.

L-aș putea asemăna cu o furtună, dar simt că au fost doar norii dinaintea furtunii. 2017 se va dezlănțui cu adevărat. Pentru mine furtuna nu este ceva rău sau înfricoșător, ci este acel eveniment care te pune să dai tot ce ai mai bun din tine pentru a ieși la liman.

Îmi plac provocările, iar 2016 nu a fost lipsit de ele. Au fost multe și inedite, iar felul în care le-am făcut față a scos din mine părți pe care nu le cunoșteam sau pe care le țineam ascunse. Oricât de mult mi-am dorit să nu fie despre mine, ultimele douăsprezece luni exact despre aceasta au fost. Tot ceea ce am făcut, lucrurile care s-au întâmplat și experiențele noi au fost pentru a mă descoperi. Am făcut-o fiind ghidată de instinct și de ceea ce mi-am dorit.

Se spune că dacă vorbești sincer despre tine devii vulnerabil. Nu cred în vulnerabilitatea unor fapte asumate, așa cum nu cred în cei care aruncă experiențe și cuvinte goale de dragul de a fi prin preajmă.

Pe scurt: 2016 a fost despre lectii și oameni

Anul acesta m-a maturizat, dar în același timp mi-a întărit crezul că sunt enorm de multe lucruri de învățat. Dacă în ianuarie îmi doream un an lin, iată că acesta a fost fix opusul. Mă bucur că a fost așa, iar dacă ar fi să dau timpul înapoi nu l-aș schimba cu nimic.

Cred că a fost un an despre lecții de viață și despre oameni de tot felul, cărora nu pot decât să le mulțumesc pentru tot ceea ce m-au învățat. Fie că au vrut, fie că nu.

Aștept cu brațele deschise noul an și sunt curioasă pe ce drumuri mă va purta. Cum zicea o fotografie: 2015 a fost antrenamentul, 2016 încălzirea, iar 2017 va fi jocul. Să-l primim cum se cuvine!