În curând votăm sau vomăm?
Despre snobismul de la noi nu cred că se vorbește destul de mult. Într-o societate în care nu mai sunt la modă hainele groase, ci gecile de iarnă pentru femei ieftine, colorate și dintr-un material jalnic iau cu asalt orașul. Într-o societate în care este la modă să arunci pe jos orice gunoi îți cade în mână, în care este un lux apa și săpunul, în care ne place să murdărim și să stricăm orice este nou sau reabilitat, nu-și mai au locul educația și bunele maniere.

De ce nu putem fi civilizați? De ce există oameni ”mai șmecheri” care nu stau niciodată la nici o coadă, care își permit orice, care te privesc de sus, doar pentru că au o căruță de bani, încălțăminte de iarnă pentru bărbați la un preț mult prea piperat, dar atunci când deschid gura, îți vine să fugi cât te țin picioarele?

Vin alegerile și din toți cei 14 candidați nici unul nu merită să fie votat. Nu vreau să fac politică, dar în calitate de cetățean cu drept de vot, mărturisesc că nu știu pe cine să votez. Îmi pare că nici unul nu va trage pentru noi, ci va trage pentru sine sau chiar pentru ații, doar pentru a-și îmbogăți neamul și de a-și trece numele în cărțile istoriei. Mă gândesc uneori la cum este posibil la așa ceva? Uite că este, iar la noi pare normalitate. Este o normalitate atât de tristă, încât nu poți vorbi nici de democrație și nici de libertatea alegătorului. Mă dezgustă toată această campanie  electorală în care nici măcar nu a există o dezbatere clară…

Toate aceste alegeri este ca și cum ți-ai comanda un palton de damă online – îl vezi, îl studiezi, îți place, iar când ți se livrează și deschizi cutia, descoperi că materialul este prost, mărimea total nepotrivită, iar culoarea din mov s-a transformat în bleumarin.

Așadar, nu știu pe cine voi vota, dar știu sigur că voi merge la urne. Nu voi accepta niciodată să voteze altcineva în locul meu.

Și întrebarea serii – ce facem: votăm sau vomăm?