🧠💜 Hrană pentru minte și suflet

Hrană pentru minte și suflet se vrea a fi ceva nou aici pe blog. N-am mai publicat asemenea recomandări, dar urmează să las mai jos trei discursuri care mi-au plăcut. Aș fi vrut să am mai multe cuvinte pentru a descrie impresia pe care mi-au lăsat-o, însă nu le găsesc.

Pur și simplu mi-ar plăcut pentru că am luat informație valoroasă din ele. Am decis să le împărtășesc aici pentru că sunt sigură că te vor inspira și pe tine. Partea amuzantă este că am avut impresia că mi le-a trimis cumva universul. Sau mă rog, mega algoritmul Google, că mi-au apărut la sugestii pe YouTube.

Și mă bucur că s-a întâmplat așa.

Părintele Constantin Necula – Nevoia Omului de Restaurare (TedX)

Pe Părintele Constantin Necula cred că îl știe toată lumea. Este acel om care mereu are o vorbă bună, un sfat și, poate cel mai fascinant lucru la dânsul, este ancorarea sa în prezent.

Restaurarea înseamnă să accepți că Dumnezeu e mai bun ca tine și că e dispus tot timpul să-ți ofere ceva în plus pentru ca viața ta să nu fie o neghiobie continuă cu ifose de împlinire.

Raluca Anton – Oamenii au nevoie de întreg

Pe Raluca Anton am ascultat-o pentru prima oară la TV. Nu mai știu pe ce canal, însă m-a cucerit cu blândețea din voce și felul în care expune lucrurile.

Discursul de mai jos este un punct de plecare pentru un soi de autoanaliză. Și cred că este pentru prima dată când aud de la cineva din exterior ideea că noi, Millenials, suntem printre primii care ne întrebăm ”De ce?” în ceea ce privește emoțiile.

Pe mine m-a făcut să mă gândesc oare ce lipsește din puzzle-ul meu.

Urania Cremene – Cum să-ți faci gândirea vizibilă

Știu că probabil îți vei da ochii peste cap și mă vei întreba de ce ascult chestii de parenting dacă nici măcar n-am în plan un mini-me. Mi se pare interesant că ascultând și citind astfel de informații pot descoperi lucruri la mine. Ca de exemplu de ce fac unele lucruri așa cum le fac.

Iar discursul de mai jos mi s-a părut incredibil. Nu mai zic nimic, dar promit că tehnica prezentată te va ajuta chiar și în viața ta de adult (ne)serios:

Cu plăcere și să ne recitim cu bine! 🧠💜

P.S. Am creat un playlist pe YouTube în care voi mai adăuga astfel de videouri. Enjoy!