🤯Facebook și Instagram s-ar putea închide în Europa

Meta este compania mamă care reunește Facebook, Instragram, Whatsapp și alte câteva aplicații de care toată lumea este efectiv obsedată în 2022. Văzusem zilele trecute un meme care zicea că acum 10 ani evadam de realitate online. Acum evadăm în realitate din online.

Faptul că social media ne-a acaparat viața a venit cumva natural. Tot ce nu putem spune în realitate, o facem online. Ba chiar de multe ori ne ascundem sub scutul anonimatului. Îmi aduc aminte când am început acest blog. I-am spus pentru 4 ani și jumătate Zgomotul Gândului. N-am șters mai nimic din perioada aceea, toate articolele de atunci se ascund în Arhiva de Zgomote.

Nu voiam să decât să evadez din mintea mea de adolescentă bulversată. Să am un loc unde să mă pot ascunde în timp ce-mi pun în cuvinte gândurile, trăirile și pot primi feedback. Un fel de neasumare de fapt.

Am depășit de mult ideea de neasumare în online. Drept urmare, am îmbrățișat cu totul ideea de asumare și s-a născut blogul în forma lui actuală. Mă poate găsi oricine online, dar din fericire postez exact ce îmi doresc și ce vreau ca oamenii să știe.

Deși lucrurile s-au schimbat radical de acum 10 ani, în esență toate sunt la fel. Doar că acum e mai ușor să postezi o fotografie să atragi atenția cuiva. Poate că efortul pare mult mai mic, dar până la urmă efortul s-a transformat pur și simplu în altfel de energie. Până la urmă e legea naturii – nimic nu se pierde totul se transformă.

Facebook și Instagram ar putea dispărea din Europa

Faptul că Facebook și Instagram s-ar putea închide în Europa nu este până la urmă o surpriză. Se discută de mult timp la conferințele de marketing și comunicare despre faptul că brandurile și oamenii în general își pun prea mult baza în social media. De la awareness, la marketing, vânzări, chiar găsirea persoanei iubite. Sper să nu pățească nimeni ce au pățit gagicile din The Tinder Swindler.

Doar că toată lumea e pe social media. Cum poți să scoți omul dintr-o infuzie de dopamină care își pierde cu fiecare derulare de feed valoarea?

Am încercat să rămân loială blogului și să aduc cât mai multă valoare aici. Deși orgoliul meu ar fi dat pe afară dacă aș fi reușit să cresc pe Instagram și Facebook așa cum au făcut-o alte fete. Doar că niciodată nu am fost devotată. Și mi-am dat seama că nu merită efortul.

Să fii popular pe Facebook și Instagram este exact ca și cum ai merge la o petrecere în aer liber organizată de cineva pe care nu-l cunoști și joci după regulile acelui cineva. Poți plăti să ieși în față sau te poți da peste cap să arăți bine pentru a impresiona. Doar că petrecerea asta este 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Un efort uriaș. Oare chiar merită?

Și până la urmă organizatorul poate spune oricând stop-joc și toată faima ta s-a dus pe apa sâmbetei. Sigur că ies bani din crearea de conținut. Foarte mulți bani uneori la care un amator ca mine poate doar să viseze.

Dar iată dovada vie că la apăsarea unui singur butonul, totul a fost în fond efemer. Sunt bucuroasă că n-am investit mai mult. Într-un fel, nu cred că Facebook și Instagram vor dispărea din Europa. Cred că se vor schimba. Sau vor veni alte platforme și vor face ravagii. Așa cum a făcut TikTok și pentru o mult prea scurtă perioadă de timp Clubhouse.

Cert este că ce-i în mână, nu-i minciună.

Au și vorbele astea de duh românești sâmburele lor de adevăr. Așadar, dacă nu îți poți imagina o lume fără Facebook și Instagram, stai fără grijă. Internetul va găsi loc pentru altceva.

Iată dovada vie că oricât de mare ești, oricât de puternic și invulnerabil te crezi, până la urmă nimeni nu este de neînlocuit.

Dar până la proba contrarie, te invit să mă urmărești și pe social media – pagina blogului, contului de Instagram. Așa cum probabil te-ai prins deja, nu sunt foarte constantă nici acolo. Din fericire, viața reală este mult mai interesantă decât dopamina diluată pe care o iei din social media.

Să ne recitim cu bine! 🤯