Gratis cu avionul la mare – mit sau realitate?

Așa cum probabil știți deja dacă sunteți citiori mai vechi ai blogului, iubesc marea.  Îmi place atmosfera, bălăceala și cititul pe plajă. Să nu vorbim despre răsărit și plimbările lungi pe mal că mi se face prea dor.

Anul trecut n-am avut concediu, însă acum doi ani mi-am făcut de cap într-o vacanță pe litoral cu o foarte dragă prietenă. Câteva articole puteți citi aici.

Vremea urâtă de afară mă trimite cu gândul la vară și la soare. Nu pot să nu mă entuziasmez la vestea că începând din 18 iunie putem zbura gratis cu avionul la mare. Așa cum m-am plâns și acum doi ani, din Timișoara faci cu trenul un secol. Condițiile le cunoaștem cu toții, iar viteza medie trenurilor, 43 km/h, te scoate din minți chiar dacă ai toată răbdarea din lume la picioare.

Mi-e dor de mare!

M-am bucurat peste poate când am aflat că Paradis Vacanțe de Vis pune exclusiv la dispoziția clienților oferte atractive pe litoralul românesc care includ cursa Charter litoral din marile și răsfiratele orașe ale țării precum Timișoara (inimoară), Iași și Cluj.

Plănuisem oricum o escapadă la mare. Sigur nu de 1 mai (anul acesta îl voi petrece într-un loc special și secret momentan), dar după toată nebunia lui iulie, august va fi dedicată exclusiv plecărilor și relaxării. Înainte să aflu de programul Litoral 2017 și de faptul că pot ajunge gratis cu avionul la mare, strategia era să abordez situația după cum urmează: aveam să merg cu mașina și să înnoptez la Brașov, apoi să pornesc a doua zi spre mare.

Cu mașina sau cu trenul?

Problema majoră era că bugetul limitat (știți cum e în studenție) nu-mi permitea baș să pierd două nopți extra-litoral de cazare. Soluția pe care o găsisem era să tai din sejur. Sună trist, nu-i așa? În plus, cel mai probabil aș fi optat ca plan B pentru a mă deplasa cu trenul, având în vedere că studenții au gratuitate și evident, aș fi pierdut vreo 30 de ore. Vorba aceea, când ești tânăr și neliniștit, suporți și… neplăcerile.

Ei bine, acum pot sta lină și-mi pot planifica lucrurile altfel. Cine știe, poate ajung și în Portugalia (speranța moare ultima) dacă mă orientez adecvat.

Zboruri gratis cu avionul la mare

Am tot repetat gratis cu avionul. Ei bine, pentru sejururile de 7 nopți rezervate până la 1 mai, agenția de turism pune la dispoziție zboruri gratuite dus până în Constanța din orașele deja menționate. De asemenea, sunt incluse transferul de la aeroport și micul dejun.

Litoralul românesc merită o șansă!

Acum, știu că litoralul românesc nu este precum cel străin, însă nu locul este de vină, ci oamenii. Ei fac mizeria, ei fac gălăgia, ei refuză să fie civilizați. Cu doi ani în urmă, la Costinești, am rămas cu un gust amar văzând gunoiul lăsat în urmă de turiști, dar am apreciat proptitudinea cu care localnicii făceau curățenie. În fiecare dimineață înainte de răsărit, vedeam oameni care strâng, mătură, adună pentru ca diminețile necivilizaților să fie mai frumoase.

Pentru moment nu-mi permit să plec în lume. Va veni și ziua aceea. Până atunci cred că mă întorc la Marea Neagră. Merită!

Acest articol face parte din campania de promovare ”Vii gratis cu avionul la mare” susținută de agenția Paradis Vacanțe de Vis și partenerii săi hotelieri de pe litoral. Scopul acesteia este de a informa publicul asupra posibilităților de a ajunge într-un timp mult mai scurt la mare și de a aduce la cunoștință clienților că litoralul românesc este capabil să ofere servicii complete și integrate.