Autor: Dot Hutchinson
Naționalitate: americană
Titlu original: The Butterfly Garden
Anul primei publicări: 2016
Traducător: Cristina Nemerovschi
Numă de pagini: 304
Editura: Herg Benet
Nota mea: 4/5

Grădina cu Fluturi este un roman pe care l-am citit de azi pe mâine. Fără prea mare greutate în citirea lui, Grădina cu Fluturi curge în amintirile unei fete care se află la interogatoriu după ce un incendiu a distrus sera în care era captivă.

Pe măsură ce povestea ei avansează, aruncând lumină asupra vieții în Grădina cu Fluturi, Maya dezvăluie vechi dușmănii, noi izbăviri și faptele tulburătoare ale unui bărbat care nu pregetă cu nimic în a-și proteja propria sa versiune asupra frumuseții. Iar cu cât mai multe detalii ies la suprafață prin povestea fetei, cu atât mai mult agenții se gândesc la ce încă oare le mai ascunde ea…

Povestea e tulburătoare căci prezintă un contrast în aparență și esență. Grădinarul, sociopatul care captura fete, le tatua pe spate și apoi, la vârsta de 21 de anile omora și îmbălasăma pentru a le pune în vitrină, era un om bogat parte din lumea bună.

Grădina cu Fluturi – un gust amar și întrebări

Cartea îți lasă un gust amar și întrebarea despre ce secrete ascund oamenii de fapt? Deși după la extrem, această nebunie este parte din fiecare. Cu toții avem un secret pe care îl păstrăm și care poate ne definește în secret. Sunt lucruri pe care nu le vrem în văzul lumii, care sunt doar pentru noi.

Am împrumutat cartea și altor călători, căci am citit-o în excursia #ultraAL și aceștia au citit-o la fel de repede ca mine, doar că au categorisit-o drept o porcărie. Mie mi-a oferit un alt punct de vedere. Să nu etichetăm atât de ușor, zic, ci să încercăm să vedem esența oricărui lucru.

În rest, Grădina cu Fluturi, rămâne o carte de citit într-un weekend de toamnă, cu o cană de ceai alături și o pătura moale. Te prinde și pe cuvânt că nu o poți lăsa din mână.