Good news is no news

Zice că Good news is no news, dar uneori îți dai palme cu piciorul stâng peste obrazul drept când citești gogomăniile de pe net. Să explic.

Ieri, plimbându-mă pe facebook, am dat de o știre cum că o fata de 17 ani (!) a fost violată în Parcul Botanic din Timișoara, un parc destul de dubios seara, dar foarte frumos. Este parcul preferat de cupluri pentru pozele de nuntă, parcul în care eu am copilări. Să vă gândiți că acest parc este în buricul târgului, lângă un spital mare, lângă o casă de bătrâni. Fiind un parc destul de mare, oameni dubioși se pot perinda prin el, făcând diverse lucruri. Nu mi s-a întâmplat să văd ceva aiurea acolo, doar să aud.

Mbun. Și citesc eu știrea cu pricina despre fata asta și mă gândesc, cu groază, că putea fi vorba despre mine sau despre o prietenă. Să fii violată în plină zi, într-un parc destul de populat e destul de dubios. Puteți citi știrea de ieri aici, unde am citit-o și eu inițial. Vedeți cu cât suflu e scrisă. Pe alt ziar online din Timișoara, adică aici,  jurnaliștii ridică doar o suspiciune că ar fi fost violată. Nițică ore mai târziu, vreo 20 de ore mai târziu, sursa inițială spune că fata respectivă este în stare stabilă și că hemoragia a fost oprită. Iată declarația medicilor:

„Ieri seară a fost adusă o fată din Parcul Botanic al Timișoarei, care a suferit o agresiune sexuală în regiunea vaginului, probabil o penetrare care să fie nelegată de un viol, dar cu sângerare și care a dus la internare în Secția de Chirurgie. A fost examinată în sală, a fost chemat medicul ginecolog, care a decelat tipul de leziune. Actualmente este în afara oricărui pericol, internată în secția de chirurgie în continuare și va beneficia de suport psihologic” – sursa tion.ro

„Acum 20 de minute am transferat-o in chirurigie, maine dimineata o sa vina si Medicina Legala. Fata este stabila, dar sangereaza abundent. Sau a fost deflorata violent sau a fost si ranita. Si parintii si fata sunt in stare de soc” – opiniatimisoarei.ro

Bun, adăugăm scenariului o a trei sursă, adică aceasta, care publică articolul cu aproximativ o oră înainte de sursa inițială, cum că fata de 17 ani (!) nu ar fi fost violată, ci ar fi făcut sex cu voia ei, dar că hemoragia a fost cauzată din cauza ruperii himenului. Pe scurt, tipa era virgină.

Nimic, dubios până aici sau?

Ce  mi s-a părut mie ciuat încă de la primul contact pe care l-am avut cu această știre, a fost faptul că această fată nu a sunat la 112, ci a sunat-o pe mama ei, care nu a răspuns, apoi a sunat un prieten să-i aducă pantaloni curați (?!), ajungând la spital abia după 2 ore de la incident.

După o lungă introducere, după recitirea articolelor, după rumegat de ieri până azi, mi-am ridicat întrebarea Cu ce naiba mă ajută pe mine știrea asta? Nu-i o noutate să avem știri de pleaznă în presă, dar în afara faptului că mi-a creat o profundă neliniște, a trezit în mine groază. Să-ți fie groază să mergi pe stradă?! Sunt nenumărați hoți, iar acum și violatori?!

Ca să aflu a doua zi, că domnișoara cu pricina și-a tras-o cu a fost violată voit de tipul respectiv în parc, pentru că sunt convinsă că o virgină violată, neadormită sau nebătută, nu ar fi tăcut și sigur ar fi auzit-o cineva.

Așadar, dragii mei, vă invit să deveniți cu un micron mai inteligenți, aflând faptul că minorelelor nu le mai plac băieții de vârsta lor, nu mai au vise de-ași pierde virginitatea într-un mod romantic, ci în parc. În plină zi. Iar apoi sună un prieten să le aducă pantaloni de schimb pentru că nu-s vrednice de bărbații care le-au deflorat.

Și știți de ce s-a ajuns aici? Pentru că părinții nu vorbesc deschis cu copiii lor despre sex, despre ce înseamnă să întreții relații sexuale cu cineva, despre fenomenele fiziologice care au loc și despre faptul că nu mai suntem în Evul Mediu. Nu este o rușine să te păstrezi virgin până la căsătorie, dar acest lucru nu înseamnă că ne putem lipsi de educația sexuală, pentru că tocmai din această lipsă de înțelegere, de cunoaștere, ne aduc astfel de știri, unde fetele și-o trag în parc cu bărbați cu 20 de ani mai mari ca ele.

Uf, cât de frustrant. 🙁 Cum ziceam good news is no news pentru că e la fel de bad ca oricare bad news.

Later edit: nu știu de ce, dar unii au ratat idea acestui articol. Nu, nu am nici o treabă cu fata respectivă, nu o cunosc. Am analizat strict povestea redată de presă și am tras concluzia pe care u puteți citi un pic mai sus, îngroșată cu negru. Atât.

Later edit 2: am dat peste un nou articol. Pffuu, ce presă faină avem 😀 fiecare zice altceva. Dați un ochi și aici.