Friends – 25 de ani de când încântă generații întregi

Recent, știind că se vor împlini 25 de ani de când a fost lansat Friends, am decis să vizionez primul sezon al acestui serial. Nu am fost dezamăgită. Recunosc că am mai intrat în contact cu anumite episoade.

Nu pot să spun însă, că am urmărit desfășurarea cronologică a evenimentelor din serial. Tocmai din acest motiv mi-am propus ca, încetul cu încetul să mă uit și la restul sezoanelor. Există un început pentru orice, întrebați-o chiar pe Rachel 😛 .

O scurtă introducere în lumea personajelor

Cei 6 în Central Perk
Joey, Phoebe, Rachel, Monica, Chandler și Ross de la stânga la dreapta

Așa cum arată și titlul, Friends spune povestea a șase prieteni. În primul episod ne este prezentată o zi obișnuită din viața lor. Ei petrec timp în cafeneaua Central Perk ce e le e aproape o a doua casă, când își face apariția Rachel. Din acel moment începe povestea lor propriu-zisă.

De-a lungul întregului serial, ei sunt prezentați cu defectele și calitățile lor și se află într-un continuu proces de dezvoltare și învățare. Lăsând la o parte latura serialului care se concetrează pe exagerarea defectelor personajelor, spre amuzamentul telespectatorilor, consider că se poate învăța ceva de la fiecare și că toate episoadele vin cu o lecție pe care telespectatorul e nevoit să o descopere și să o aplice.

Friends: Ce înseamnă primul sezon pentru personaje

Sigur, pentru că am vizionat în întregime doar primul sezon din Friends, mă voi raporta la acesta când vă voi povesti despre personaje.

De-a lungul acestuia le sunt conturate personalitățile și aflăm care sunt, în mare parte, problemele cu care se confruntă și obstacolele ce stau în calea fericirii lor.

O carcaterizare a acestora

Monica este sora lui Ross. Un motiv recurent e reprezentat de insistențele făcute de mama ei ca ea să-și găsească un partener stabil. Am ales să cred că, din această cauză, în primul sezon, ea nu poate să mențină o relație cu niciunul dintre mulții băieți pe care îi cunoaște și față de care prezintă un oarecare interes.

Ross este cel portretizat ca suferind din pricina unui divorț. E abordat și subiectul sentimentelor lui pentru Rachel, pe care o cunoștea din timpul liceului, ea fiind prietenă cu Monica.

Welcome to the real world. It sucks. You’re gonna love it.

MONICA CĂTRE RACHEL în episodul 1

Încă din prima scenă în care apare Rachel, e foarte clar că și ea suferă din dragoste. Ea intră în cafeneaua Central Perk îmbrăcată într-o rochie de mireasă, cu lacrimi pe față, în ciuda faptului că ea a fost cea care a decis să-și părăsească logodnicul în fața altarului.

Cu toate acestea, în primul sezon, Rachel va trăi un conflict interior legat de sentimentele ei reale pentru cel pe care l-a părăsit la altar. Tot ea e cea care trece de la un stil de viață în care avea tot ce își dorea, la unul în care trebuie să muncească pentru a-și câștiga existența.

Chandler și Joey sunt colegi de apartament. Personalitățile lor foarte diferite, îmbinate, creează o armonie între cei doi. Joey e un actor ce încearcă să-și câștige notorietatea, iar Chandler lucrează în IT. Până și domeniile în care lucrează sunt la poli opuși.

A mai rămas Phoebe. Tot ce pot să spun e că de-a lungul sezonului am îndrăgit-o în mod special. Deși foarte naivă și uneori cu capul în nori, ea posedă o varietate de calități. E generoasă, îi pasă de mediul înconjurător, iubește animalele și este vegetariană. Chiar ea spune la un moment dat că nu consumă „mâncarea care are față”.

Cum se sărbătoresc cei 25 de ani

Desigur că au loc multe evenimente în onoarea celor 25 de ani de la lansarea Friends.

Toată lumea care a văzut cel puțin un episod cunoaște faimoasa canapea portocalie din cafeneaua Central Perk. Replici ale acesteia vor fi expuse în diverse locații din lume.

De asemenea, se mai lansează și merchandise, precum setul LEGO reprezentând cafeneau Central Perk, dar și pe cei 6; alte 6 figurine lansate de Funko și multe altele.

De altfel, cel mai frumos cadou pentru fanii serialului a fost făcut de actrița Jennifer Aniston care joacă rolul lui Rachel. Actrița și-a deschis propriul cont de Instagram, iar prima postare a fost o fotografie cu ea și ceilalți 5 actori, acum, la 25 de ani după filmarea primului sezon. Postarea o găsiti aici.

Recomandarea mea

Friends a vrăjit o mulțime de generații și am convingerea că o va face și de acum înainte. Serialul portretizează aspectele importante ale prieteniei și sunt sigură că oricine se poate regăsi în anumite secvențe. Este serialul perfect pentru o zi mohorâtă de toamnă, când ceea ce ne încălzește este o doză copioasă de râs.

Un articol de Bianca Slab din Internship-ul de Content Writing