Freakebana, un trend cool pregătit să scrie istorie

Dacă vă lipsește inspirația în această minunată zi de marți, m-am gândit că o doză de artă sigur vă socate din meh mood. Din click în click prin mai marele internet, am dat peste, chipurile, cel mai nou și cool trend de design floral.

Freakebana (pronunțat freak-eh-bana) este acel gen de artă contemporană care se răspândește rapid prin lume pornind din Noua Zeelandă. Partea și mai bună este că poți folosi orice ai la îndemână. Poți combina flori, legume, fructe, vaze, căni, scoici, șosete. Rezultatul trebuie să fie excentric, să exprime – ei bine, cam orice vrei tu.

Freakebana is for freaks?

Acest Freakebana derivă din Ikebana, o tehnică a japonezilor de a crea aranjamente florale. Cultivată de mii de ani, Ikebana presupune corectarea naturii, cultivarea minimalismului, dar care obligatoriu să sugereze trecerea timpului. Niponii văd prin această artă o reprezentare a frumosului, încărcată de simboluri cu scopul de a întruchipa pacea sufletească.

Aranjament Ikebana – Ihan lomalla

Freakebana este un fel de verișoară primară ciudățică a Ikebanei. Aranjamentele sunt mult mai excentrice, surprizătoare și ușor hidoase dacă mă întrebați pe mine. Stella Bugbee, editor-șef The Cut, este cea care a născocit acest termen și a creat o pagină de Instagram menită să devină o stare de spirit.

Practic, Freakebana îți dă libertatea să aranjezi ce vrei tu, cum vrei tu și să o numești artă. Basically acum putem deveni cu toții artiști. Și nu se rezumă doar la aranjamente florale, ci există și la candelabre, vaze și conserve. Găsiți mai multe poze pe Instagram – cont și hashtag.

 

sursă foto