Disperatule, ești penibil!

Și pentru că nu mă pot abține, pentru că am ținut în mine chestia asta tot anul, o zic acum pentru a mă răcori.

Îi știți pe neghiobii ăia de pe facebook care ar posta orice doar pentru a se băga în seamă? Da, ăia care pun poze cu copii bolnavi, arși, plângând și spun că dacă dai share sau like sigur îi ajuți cu bani sau cu orice altceva?

Textele de genul ”Orice SHARE contează” fără o prezentare măcar ca situației sunt sigur de formă, însă majoritatea celor care postează așa ceva sunt disperați după atenție, după like-uri și după o popularitate online. Mamă ce șmecher ești tu, cel care ai 365.434.125 de distribuiri la o poză care sigur nu-ți aparține. Permite-mi să-ți spun, dragă disperatule după popularitate, că ești penibili și lipsit de respect pentru că:

Unu. Așa cum am zis, sunt ferm convinsă că pozele nu-ți aparțin și că le-ai furat de undeva de pe internet. Poate că acei copii chiar sunt bolnavi și poate că nici nu mai sunt în viață, iar tu, disperatule, îi terfelești în mizeria internetului din motive personale și egoiste.

Doi. Dacă ai avea un pic de bun simț, ai ști că lipsa ta de respect față de părinții și copiii în cauza este atât de mare, încât nici Bega, Mureș și cele trei Crișuri nu te-ar putea spăla într-o viață de om. Știu că mizezi pe anonimatul pozelor, pe faptul că nu știi de fapt cine sunt acele persoane, dar poate că roata e rotundă și se va întoarce într-o zi, iar cineva își va recunoaște copilul într-o poză și te va da puțin, dar puțin de tot în judecată.

Trei. Postând astfel de lucruri, nu numai că ne arăți cât de gros e șoricul pe obrazul tău, ci și faptul că nu te-ai confruntat cu realitatea, că nu ai fost niciodată într-un spital cu copii bolnavi și aflați în suferință, că nu le-ai văzut ochișorii triști și speranța cu care se agață de viață pentru că dacă ai fi făcut-o, probabil că ai fi înțeles și tu, disperatule, de ce nu e ok să postezi astfel de poze.

Patru. În loc să-ți cauți popularitatea pe internet cu poze mincinoase care promit bani și de fapt nu aduc nimic nimănui, mai bine ai face ceva util cu timpul tău. De ce nu te duci într-un spital să te joci cu un copil bolnav? Nici nu știi tu, disperatule, ce bine i-ai face.

Cinci. Partea și mai tristă este că alții ca tine îți dau crezare dau apă la moară și te încurajează. Când spun alții ca tine, nu mă refer la faptul că sunt disperați după atenție, ci la cei care nu au trăit pe pielea lor suferința și neputința fizică de care un bolnav se lovește.

Nu, nu pot să fiu de acord și nu, nu pot închide ochii și de această dată. Îmi pare doar rău că le fac reclamă, însă fără dovezi probabil că veți spune că aberez. Nu pot face altceva să opresc ”fenomenul” de cât să raportez poza și să pagina. Pe voi vă îndemn să faceți cum credeți, dar înainte de a lua o decizie încercați să înțelegeți ce și cum.

disperati dupa atentie

disperati_dupa_atentie_2

disperati_dupa_atentie_3

disperati_dupa_atentie_4