Profesorul meu Inițiativă

Ar fi trebuit poate, să scriu despre lucrul care m-a călcat astăzi cel mai tare pe nervi sau să scriu în continuare la provocarea mea. După numai 20 de zile, am obosit să scriu după reguli. Astăzi voi scrie despre o persoană dragă din viața mea, despre un profesor care m-a învățat să fiu om și care mi-a insuflat dragostea pentru scris, dar și pentru citit.

Profesorul meu Inițiativă este o doamnă, nu foarte înaltă, dar nici scundă. Părul auriu îi flutură mereu când grăbită pe holurile școli se îndreaptă spre proiectele pe care le desfășoară împreună cu elevii dânsei și nu numai. Deși pare firavă, este atât de puternică, încât sunt sigură că ar putea muta munții din loc (ceea ce a și făcut-o de câteva ori). Este greu să nu o remarci atunci când vii la noi în școală și te interesezi de cele mai noi evenimente, pentru că dânsa este sufletul lor.

Unul din cele mai cunoscute evenimente pentru noi, este Târgul de Crăciun, un eveniment cu scop caritabil unde fiecare aduce ce poate, confecționează și vinde pentru a strânge bani. Din 2007 doamna profesoară Codruța Pop este sufletul acestui eveniment. Fără a se plânge de munca depusă, fără a renunța, de mai bine de 6 ani, alături de elevi entuziasmați, dânsa reușește să țină vie această tradiție.

Îmi amintesc cu drag de fiecare poezie pe care am învățat-o pentru ora de română, de autodictarea pe care o scriam mereu. mi
amintesc de acele momente când începea să ne predea o lecție nouă – toată clasa era atentă. Îmi făceam temele de dragul dânsei și eram mereu fascinată de felul în care ne transmitea emoțiile fiecărui text citit împreună.

Nu sunt numai eu de aceeași părere. Prietena mea, Linda, mi-a mărturisit că ”Timp de 2 ani de zile cat ne-a fost diriginta, doamna Codruta Pop ne-a fost atat indrumatoare cat si prietena. Ne-a tinut partea chiar si atunci cand poate ar fi trebuit sa ne certe. A fost langa noi, a ras cu noi, s-a jucat cu noi, a cantat cu noi, si a plans alaturi de noi in clasa a 12-a cand a venit momentul sa ne luam “Ramas bun”. Ea este mai mult decat un simplu profesor. Se  implica cu drag in activitati extrascolare, si isi sustine moral elevii. Este o
persoana cu care cu drag voi pastra legatura mult timp de-acum inainte.”

Sunt sigură că astfel de profesori există în toată țara, iar #TaraluiAndrei își dorește să-i găsească pe toți prin concursul Școala lui Andrei. Eu am dat doar un exemplu, deși îmi trec încă profesori prin minte, care și-au pus amprenta asupra mea, care m-au învățat un pic mai mult decât ceea ce scrie în cărți.

Toate cuvintele din lume sunt cu siguranță insuficiente pentru a descrie un om cu suflet de aur și totuși atât de modest, așa cum este cel al doamnei profesor Codruța Pop. Nici nu știu cum să-i mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmite de fiecare dată când o întâlnesc, pentru iubirea ei față de această meserie și față de copii.

Cred că avem atâta nevoie de astfel de oameni dedicați și mai mult – trebuie să îi vedem, să îi recunoaștem și să e MULȚUMIM!

Vă mulțumesc, doamnă Codruța Pop pentru fiecare clipă în care m-ați sprijinit, pentru fiecare vorbă cu care m-ați încurajat și pentru fiecare carte pe care m-ați îndrumat să o citesc!