Ce îmi propun în 2016

La mulți ani și bine v-am găsit în 2016 și nu în 2015 S, așa cum vehicula internetul înainte de ”marele moment”. Sunt bucuroasă și optimistă în noul an, pentru că l-am început frumos, între prieteni dragi și zâmbetul pe buze. Am mâncat, am ciocnit șampanie, ne-am jucat și am avut discuții filozofice. Aș zice că e relaxant, dar foarte plăcut. Nu ne-a ajuns o noapte, așa că am prelungit evenimentul la o a doua noapte, în care am jucat Catan și am traversat lumea și timpul în discuții despre vrute și nevrute.

În primul rând, vreau să vă mulțumesc că ați fost aici în 2015, nu m-ați părăsit după marea mutare și că ați rămas alături de gândurile mele zgomotoase. În noul an nu vă promit mai mult decât că voi fi tot eu și gândurile mele 😀 .

Deși pentru 2014 am făcut un plan de bătaie, 2015 l-am sărit. Poate și de aceea a fost atât de bezmetic. Am setat câteva obiective pentru 2016 pe care le notez mai jos.

Să scriu zilnic pe blog începând de azi.

Vreau să fac acest lucru pentru că mă va ajuta pe mine să îmi relaxez neuronii și mă va face să-mi organizez timpul un pic altfel. Dacă e ceva ce am învățat toamna trecută, aceea este faptul că trebuie să-mi acord și mie timp.

Să citesc 15 cărți și să scriu review-uri despre ele. În comparație cu 2014, în 2015 mi-am îndeplinit obiectivul și am terminat de citit ultima carte chiar pe 31 ianuarie. Anul acesta am crescut numărul de la 12 cărți la 15. Am în minte câteva titluri și îmi doresc, pe cât posibil, să le citesc în limba în care au fost scrise – mai ales literatura germană și engleză/americană.

Să nu ratez nici o ocazie de a face practică medicală și de a merge la activități extra. 2015 a fost un an destul de sărac din acest punct de vedere, dar aș putea avea scuza că ”nu știam cu ce se mănâncă”. Anul acesta nu vreau să ratez nimic – nici o conferință, nici o sesiune de comunicări, nici un workshop, nimic. Am constat că cel mai bine înveți din astfel de activități și eu vreau să învăț.

Să merg la mare, la munte cu cortul și la Viena. Să vizitez tot ce pot și să merg oriunde pot. Nu am fost niciodată în capitala Austriei și tare-mi doresc să o vizitez. Cât despre primele două, acestea sunt cele mai relaxante vacanțe din punctul meu de vedere.

Să am grijă de mine. Da, asta vreau să fac anul acesta. Să am grijă de mine și să învăț să îmi pese cel mai mult de mine, fără să fiu egoistă. Nu e o știință, ci este o nevoie pe care fiecare o avem.

2016 nu vreau să fie un an plin, ci vreau să fie lin. Nu cred că ține neapărat de evenimentele din jur, cât ține de felul în care le privesc eu și felul în care mă raportez la ele. Voi ce vă propuneți în noul an? 🙂