O părere despre Deadpool 2 – am râs mult și cu poftă

Toată lumea bună din bula mea de online se împarte în această perioadă în 3 categorii mari de oameni: cei care sunt la TIFF 2018 și vor merge la FITS, cei care au fost weekend-ul acesta la Revolution și cei care postează meme-uri cu sesiunea. Din motive conservatoare, zilele acestea am optat pentru a sta în casă. Și cum nici statul în bârlog nu aduce liniște, aseară am făcut ceva spontan – am mers la Deadpool 2 în 2D.

Nu m-ar fi deranjat un IMAX sau un 4DX, dar mai aveam de așteptat cam o oră. Să nu avem discuții neplăcute ulterioare, anunț că urmează spoilere. Așadar, dacă nu ați văzut încă această capodoperă cinematografică, vă rog să reveniți la acest articol post-vizionare. Filmul l-am văzut la Cinema City din Shopping City Timișoara de la 21:30.

Deadpool 2 îmbină comicul cu penibilul situatiei

Deadpool 2 are un iz de caterică care imbină penibilul cu eroismul și umorul prin combaterea clișeelor. Am râs foarte mult, am prevăzut finalul și cu toate acestea m-am lăsat transpusă în lumea Marvel fără să mi se pară, așa cum am susținut despre Justice League (concurența DC comics) că e doar de umplutură.

Fără prea multe introduceri, Deadpool 2 debutează cu un clieșeu. Vanessa, iubita lui Wade Wilson este omorâtă într-un conflict care îl viza, evident pe Wade. Amintesc aici că cei doi sărbătoreau o aniversare, iar ea tocmai ce deschise fabrica de copii. Cu atât mai tragic cu cât confruntarea se petrece într-un timp mult mai scurt decât coacerea unor plăcinte în cuptorul cu microunde.

De aici începe basmul. Fata moare, el își dorește să moară cu ea. Încearcă să se sinucidă, dar prietenul X Men, Colossus, îl reasamblează. În caz că nu știați, Deadpool nu poate să moară, căci super puterea lui constă în regenerare. De aici și o fază foarte penibilă, dar amuzantă după prima luptă pentru salvarea lui Russell (Firefist) când Juggernut îl rupe în două și acestuia, adică lui Wade, îl recresc picioarele. 😀

Un fel de clișeu luat în derâdere

Să revenim. Omul încearcă să se sinucidă, devine un X Men învățăcel, nu respectă regulile, ajunge la Congelator unde toți mutanții poartă o zgardă ce le inhibă puterile. Un așa-numit tip, Cable, care vine din viitor vrea să îl ucidă pe Russell, un copil cu mâini de foc din cauza căruia Wade ajunge la închisoare.

Pe scurt, Cable vrea să își răzbune familia, Russell îl eliberează pe Juggernaut, Deadpool vrea să-l salveze pe Russell. Și se întâmplă că totul se termină cu bine, copilul nu devine un asasin, Wade Wilson moare și reînvie. Familia lui Cable este salvată, Juggernaut rămâne electrocutat, iar directorul perves moare călcat de o mașină.

Ei bine, nu e vreo mare filosofie, dar rămâne un film la care am râs mult.

Unde sunt filmele cu Super Eroine?

Cu toate acestea, nu pot să nu fac o remarcă. Există un singur film cu mutanți și super eroi cu o femeie în rolul principal – Wonder Woman. Nu aparține Marvel, ci DC Comics dar a rupt cinamtografele. Conform revistei Deadline Hollywood, filmul s-a clasat pe locul 6 între cele mai profitabile premiere din 2017.

Poate fi ușor feminism, dar cred că avem nevoie să ne vedem super eroinele pe marile ecrane. Dacă ar fi după mine, aș face un film despre Storm aka Ororo din X Men, Captain Marvel și de ce nu și Medusa sau Scarlet Witch (există deja un film cu ea, dar nu e produse de Marvel). Abia aștept să apară în 2019 Black Widow cu Scarlett Johansson în rol principal. Va egala Wonder Woman? Vom vedea 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=gXfSqsVC-gg